Kod fakulteta počelo asfaltiranje prilaznih puteva i parkinga

0

U Palama je danas počelo asfaltiranje prilaznih puteva i parkinga kod zgrade Filozofskog fakulteta u Palama u sklopu projekta izgradnje novog gradskog trga.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević je izjavio da će realizacijom projekta izgradnje novog trga cijeli prostor ovog dijela Pala biti uređen.

„Asfaltiranjem puta i parkinga, mi ćemo riješiti prilaz i parking ne samo za novu zgradu, već i za okolne objekte. Sve ovo se radi u okviru jednog velikog ciklusa koji smo započeli ove godine i mi planiramo u naredne dvije godine urediti kompletan centar Pala. Prioritet nam je rješavanje Univerzitetske ulice, izmještanje baraka i Gradske toplane i mislim da će na kraju svi građani biti zadovoljni“, izjavio je Kovačević.

Radove na uređenju puta i parkinga izvodi firma „Stanišić“, dok radove na izgradnji trga izvodi firma „Majnex“.

„Na tenderu je izabran izvođač radova za izgradnju novog trga, firma Majnex, sa vrijednosti radova od 436.000 KM. U sklopu izgradnje novog trga je i nastavak postojećeg šetališta, a da bi naši sugrađani bili zadovoljni sa dvije strane će biti urađen drvored i zelena površina“, podsjetio je Kovačević.

Prema Regulacionom planu „Pale – centar“ planirana je izmjena kompletnog centra Pala, zbog izmještanja Gradske toplane, pa je već došlo do izmjene saobraćaja u ulici Milana Simovića.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/asfaltiranje_fakulteti_10_10_2014/] width=[54] height=[54] title=[Pale 10.10.2014.] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare