Književno veče Slaviše Pavlovića – kroz knjigu približiti srpsku istoriju

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pisac Slaviša Pavlović održao je večeras u Matičnoj biblioteci u Istočnom Sarajevu književno veče na kojem je čitaocima predstavio knjige „Apisov apostol“, „Himerina krv“ i „Zavet heroja“ u kojima se govori o srpskoj istoriji.

Pavlović je rekao da je reakcija publike na ove romane odlična.

„Svi moji romani se dobro prodaju, pa čak i `Zavet heroja` koji je izašao 2010. godine, a i danas je među omiljenim. To je znak da je knjiga živa i to je najveći uspjeh knjige“, rekao je Pavlović novinarima.

On je najavio da je u pripremi zbirka „Osvetnici“, koja bi trebalo da izađe do kraja godine.

Bibliotekar u Matičnoj biblioteci Slađana Bratić rekla je da su Pavlovićeva djela među čitanijim djelima u ovoj biblioteci.

„Matična biblioteka na zahtjev svojih korisnika poziva pisce u goste kako bi čitaocima približili djelo i dali im priliku da razgovaraju o djelima“, rekla je Bratićeva i dodala da se Pavlović bavi srpskom istorijom, a posebno temama u vezi sa Prvim svjetskim rat.

Ona je rekla da se Pavlović bavi velikim istorijskim ličnostima iz srpske kulture, poput pjesnika Jovana Dučića.

Pavlović je objavio i romane „Zavet“, „Nema šanse da ne uspem“, istorijsko-dokumentarnu knjigu „Ratnici Crne ruke: Besmrtna prethodnica“ i zbirku poezije „Osvit večnosti“.

Poznat je kao pisac koji umije da čitaocima prenese finese, potpuno nepoznate detalje prošlosti, decenijama nerasvjetljene misterije, konspirativno čuvane tajne, čije otkriće mijenja i odnos prema istoriji koju su pisali vladari i pobjednici.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare