Književno veče “Poezija – svjetlost slijepih”

0

ZVORNIK – Organizacija slijepih iz Zvornika, u saradnji sa Domom omladine, priredila je književno veče pod nazivom “Poezija – svjetlost slijepih”, na kojoj je nastupilo oko 30 učesnika.

Predsjednik zvorničke organizacije LJubinko Rebić rekao je sinoć da je ovakva manifestacija organizovana prvi put i da su učesnici slijepa lica iz nekoliko gradova sa obje strane rijeke Drine.

“Ovo je specifičan događaj, jer u njemu učestvuju slijepa lica iz organizacija iz Šapca, Loznice, Sarajeva, Zvornika, te iz Zavoda za učenike oštećenog vida iz Dervente. Publici su prezentovani njihovi radovi koje pišu pomoću Brajevog pisma”, istakao je Rebić.

On je dodao da je pokrovitelj manifestacije Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske koje je, kako je ocijenio, prepoznalo kulturne potrebe slijepih lica.

Rebić je najavio da će sredinom oktobra zvorničko udruženje slijepih biti domaćin Republičkog prvenstva slijepih u golbalu.

On je naveo da zvornička Organizacija slijepih, koja broji oko 150 članova, radi u prostorijama koje im je obezbijedila lokalna zajednica sa kojom imaju dobru saradnju i razumijevanje.

U Zvorniku je prošle godine otvorena Biblioteka za slijepa lica, gdje se oni informatički obrazuju.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments