Klizišta pričinila ogromnu štetu

0

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović rekao je danas da se u Zvorniku život polako normalizuje, ali da je katastrofalno stanje u vezi sa klizištima.

„Sutra će početi redovna nastava u svim školama, a i Dječiji vrtić će raditi. Autobuski saobraćaj, osim prema Kamenici i Malešiću, gdje će linije biti skraćene zbog odrona, odvija se redovno“, rekao je Stevanović.

On kaže da je vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima potpuno normalizovano, kao i snabdijevanje električnom energijom, jer od 23.000 potrošača njih 80 trenutno nemaju struju.

„Krenuli smo sa dezinfekcijom, dezinsekcijom i deratizacijom, a opština je formirala i devet stručnih komisija koje će sutra početi sa popisom šteta“, rekao je Stevanović.

On je dodao da se Zvornik, i osim toga, susreće sa elementarnom nepogodom neslućenih razmjera, jer su štete od klizišta nesagledive.

„Imamo više od 250 ugroženih kuća, gdje ljudima preporučujemo da ne spavaju u njima, imamo više od 25 kuća koje su srušene ili su na putu da se sruše. Strašna je situacija u Sopotiku i Zelinju, stravična u Boškovićima, stravična i teška u Kamenici i Malešiću“, rekao je Stevanović.

On je naveo da na lokalnim putevima ima 200 odrona, a neki dijelovi opštine su i dalje odsječeni.

„Apelujemo na sve koji mogu da nam pomognu. Imamo dovoljno hrane i pitke vode, svi naši sugrađani koji su evakuisani su na sigurnom. Nama su potrebne teške mašine da saniramo što više klizišta i odrona, kao i pomoć u novcu da zbrinemo te porodice, da pomognemo i naše poljoprivredne proizvođače, jer još nije kasno da ponovo zasiju svoje obradive površine“, poručio je Stevanović.

On je istakao da su klizišta pričinila opštini Zvornik ogromnu štetu za čije će saniranje biti potrebne godine.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.zvornikdanas.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments