KK “Rogatica” pobjednik Gradske mini-basket lige

0

Košarkaški klub /KK/ “Rogatica” pobjednik je turnira Gradske mini-basket lige za sezonu 2017/2018. Pale, koji je održan povodom 25 godina postojanja grada Istočnog Sarajeva i krsne slave Svetog Petra Dabrobosanskog.

Drugo mjesto pripalo je ekipi KK “Partizan” sa Pala, a treće klubu sa Sokoca.

Najboljim pojedincima mini-basket lige, koja je igrana u proteklih godinu dana, uručene su medalje i pehari, a za najboljeg trenera proglašen je Rajko Kojić iz KK “Rogatica”.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković čestitao je prvoplasiranoj ekipi iz Rogatice, te se zahvalio Udruženju “Refleks” iz Banjaluke na tehničkoj organizaciji turnira.

“Želimo da bržim koracima idemo napred jer je ovo kraj na kojem se košarka dobro razvijala u jednom vremenu, a onda je došlo do stagnacije. Sada možemo reći da stvari idu naprijed kada je u pitanju košarka”, navodi Vuković.

On kaže da je ovo samo jedna u nizu sportsko-kulturnih manifestacija u okviru slave grada Istočno Sarajevo i dodao da je u toku održavanje šahovskog turnira.

Slavske svečanosti biće nastavljene sutra Svečanom akademijom.

Jedan od organizatora Gradske mini-basket lige Bojan Toljaga rekao je da je na turniru nastupilo sedam ekipa sa više od 120 djece i odigrano više od 30 utakmica.

On kaže da je cilj ovog projekta omasovljenje košarkaškog sporta na Sarajevsko-romanijskoj regiji i podizanje svijesti o košarci kod generacije 2004. i 2005.

Toljaga naglašava da je prvi put u istoriji Grada i opštine Pale održana ova liga, te se nada da će preći u tradiciju i okupiti veći broj djece.

Završnica Gradske lige odigrana je u Sportsko-poslovnom centru “Peki”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments