KK “Obilić” iz Australije u posjeti opštini Pale

0

Košarkaši Obilića iz Sidneja, danas su posjetili opštinu Pale. Doček im je priredio predsjednik Skupštine opštine Pale Miroslav Brčkalo.

Brčkalo je košarkašima iz Sidneja poželio dobrodošlicu izrazivši zahvalnost srpskoj dijaspori u Australiji, koja je pomagala narod na ovim prostorima u toku građanskog rata u Bosni.

U kratkom izlaganju Brčkalo je upoznao sportiste sa opštinom Pale i svim njenim karakteristikama.

“Počastvovani smo što smo imali priliku da ugostimo košarkaše iz Australije i želim da im se zahvalim što su između pet gradova u Srbiji i Republici Srpskoj izabrali Pale”, izjavio je Miroslav Brčkalo.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/kk-obilic-sidnej/] width=[76] height=[70] title=[KK “Obilić” iz Australije u posjeti opštini Pale] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb76_] thumb_cache_dir=[thumbs76] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}
Košarkaški klub Obilić postoji 13 godina i takmiči se u lokalnoj ligi Sidneja. Za relativno kratko vrijeme klub je prerastao u najuspješniji klub srpske dijaspore u Australiji.

Košarkaši Obilića su izrazili zahvalnost na dobrodošlici i izjavili da se u Republici Srpskoj osjećaju kao kod kuće.

“Turneja ima i humantari karakrter i počela je 12. jula posjetom Domu za nezbrinutu djecu u Beogradu “Dragutin Filipović”. Odigrali smo dvije utakmice u Beogradu, bili smo gosti KK Ruma. Proteklih dana smo bili u Banjaluci, gdje smo odigrali dvije utakmice. Danas smo u Palama, večeras ćemo igrati s KK Feniks. Nakon toga idemo u Nevesinje i Trebinje”, izjavio je Dejan Piljević, košarkaš Obilića.

Nakon prijema u opštini Pale, košarkaši su obišli sportsku dvoranu u Palama, koja je u završnoj fazi izgradnje.

Utakmica između KK Feniks i KK Obilić se igra večeras u 18.00 časova u dvorani OŠ Mokro.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments