Kineska delegacija u posjeti Zavodu za geološka istraživanja

0

ZVORNIK – Predstavnici Geološkog instituta Kine i kompanije “Betek istraživanja” upoznati su, tokom posjete Zavodu za geološka istraživanja Republike Srpske u Zvorniku, o organizovanju geoloških istraživanja i mineralnim resursima kojima raspolaže Srpska.

Direktor Zavoda za geološka istraživanja Republike Srpske Dragan Mitrović rekao je da je na sastanku, koji je održan juče, dogovoreno da budu nastavljeni razgovori o međusobnoj saradnji u oblasti geologije i rudarstva na nivou nadležnih ministarstava Kine i Republike Srpske.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i savjetnik ministra industrije, energetike i rudarstva Srpske Borislav Adamović, najavljeno je i potpisivanje memoranduma o razumijevanju nadležnih instutucija iz oblasti geologije i rudarstva.

“Goste smo upoznali sa rezultatima postignutim u oblasti geoloških istraživanja u Republici Srpskoj. Kineski stručnjaci su poseban interes pokazali za publikaciju `Mineralne sirovine Republike Srpske`, koju su uradili stručnjaci Zavoda”, rekao je Mitrović novinarima.

On je naveo da je kineskoj delegaciji prezentovana i zakonska regulativa u oblasti mineralne politike Republike Srpske, prije svega zakoni o geološkim istraživanjima, o rudarstvu i koncesijama.

Osmočlana kineska delegacija obišla je i Fond stručne dokumentacije “Geozavoda”, te Biblioteku i zbirku stijena i minerala sa prostora Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.zvornikdanas.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments