Kik-bokser Miloš Radović najbolji u 2014.godini

0

FOČA – Sportski savez opštine Foča proglasio je večeras člana Kik-boks kluba „Igma“ Miloša Radovića za najboljeg fočanskog sportistu, a Stonoteniski klub „Perućicu“ za najbolji sportski kolektiv za 2014. godinu.

Radović je ovu nagradu zaslužio osvajanjem srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u kik-boksu, koje je održano u mađarskom gradu Segedinu, te srebrom sa Međunarodnog turnira u Sarajevu.

Ženska ekipa „Perućice“, kao jedini fočanski kolektiv koji se takmiči u Premijer ligi BiH, u 2014. godini plasirala se u Evropski kup, u kojem je ostvarila dvije pobjede i dva poraza, dok su sa gotovo svih pojedinačnih takmičenjima u Republici Srpskoj i BiH mladi članovi ovog kluba donosili najsjajnija odličja.

Na tradicionalnoj svečanosti, koja je održana u Centru za kulturu i informisanje, za najboljeg trenera proglašen je šef stručnog štaba Fudbalskog kluba „Sutjeska“ Miljan Radanović koji je u tekućoj sezoni, nakon preuzimanja kormila, ekipu za kratko vrijeme sa dna doveo u vrh prvoligaške tabele, dok je nagradu za najperspektivnijeg sportistu Foče osvojila član Karate kluba „LJubišnja“ Milica Todović, juniorska šampionka Republike Srpske i BiH iz 2014. godine.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić, koji je najboljima uručio nagrade, istakao je da u 13 sportskih kolektiva u Foči trenira 850 sportista, te da je opština u 2014. godini za sport izdvojila 420.000 KM, što je četiri odsto godišnjeg budžeta.

Predsjednik opštinskog Sportskog saveza Gradimir Stojanović rekao je da klubovi opstaju u teškim finansijskim uslovima, te da bi opština, ali i javne institucije i privatni sektor morali posvetiti više pažnje sportu.

Posebne zahvalnice dodijeljene su internet portalu „Foča 24 info“ za promociju i afirmaciju fočanskog sporta, te članu Spasilačkog kluba „Volf“ Jeleni Simović za učestvovanje u spasilačkim misijama u Doboju i Maglaju za vrijeme poplava, a nagrađeni su i najbolji pojedinci svih fočanskih klubova.

Novčane nagrade za najboljeg sportistu i najbolji sportski kolektiv, koji su dobili po 1.000 KM, obezbijedilo je Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske, dok je opština Foča izdvojila po 200 KM za najboljeg trenera i najpersketivnijeg sportistu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare