Kik bokser Miloš Golić najbolji sportista

0

Član Kluba borilačkih sportova „Deveta četa“ sa Pala, kik bokser Miloš Golić najbolji je sportista grada Istočno Sarajevo u 2014. godini.

Golić je svjetski prvak u disciplini K1, te, između ostalog, osvajač prvog mjesta na Svjetskom kupu K1 u Pragu i drugog mjesta na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Priznanje je u Golićevo ime od gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Samardžije preuzeo Marko Kovač, sekretar Kluba „Deveta četa“.

Kovač je zahvalio žiriju što je prepoznao Golićev rad i najavio da će najbolji sportista grada Istočno Sarajevo 28. marta na Palama imati borbu za titulu svjetskog prvaka VKU federacije u kategoriji do 92 kilograma.

On je pozvao sve građane da podrže Golića u ovoj prestojećoj borbi.

Samardžija je rekao da Istočno Sarajevo izdvaja 150.000 KM za sportiste i sportske manifestacije na području grada, te podsjetio da je proteklih godina obnovljena i izgrađena sportska infrastruktura.

„Sve to činimo da bi obezbijedili što bolje uslove našim mladim sportistima i sugrađanima“, dodao je Samardžija.

Na današnjoj svečanosti u Istočnom Sarajevu za najuspješnijeg trenera je proglašen Milan Curović iz Atletskog kluba „Glasinac“ sa Sokoca, za najbolji sportski kolektiv DŽudo klub „Famos“ iz Istočne Ilidže, a za najuspješnijeg sportskog radnika Radoja Pržulj iz DŽudo kluba „Slavija“.

Priznanja su uručena i najperspektvinijim sportistima, među kojima su skijaš Filip Derikonja, džudisti Lav Divljan, Mia Zurovac i Teodora Marković i atletičarka Milica Jović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare