K.D. predat tužilaštvu, za trojicom raspisana potjernica

0

U okviru istrage o jučerašnjoj pucnjavi u Lapišnici na putu Sarajevo – Pale, Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podnijelo je izvještaje o počinjenom krivičnom djelu pokušaj teškog ubistva protiv K.D. i K.A, zvani Garo, iz Bijelog Polja, Crna Gora, te K.M. iz Sokoca, S.P. iz Pala i dva nepoznata lica.

Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu je predat K.M. iz Sokoca, dok je za S.P., K.D. i K.A. raspisana potraga.

Osnovano se sumnja da su ova lica juče oko pola sata iza ponoći u mjestu Lapišnica, u neposrednoj blizini tunela „Čeljigovići“, automobilima „golf A6“ i „citroen ksara“, u namjeri da ih umišljajno liše života, blokirali put i iz vatrenog oružja otvorili rafalnu paljbu na lica H.S. i Ć.G, koji su se vozili u automobilu „škoda-oktavia“, te na H.N. i T.E, koji su bili u „audiju A8“.

H.N. je u ovoj pucnjavi zadobio lakše tjelesne povrede – saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

IZ CJB Istočno Sarajevo ranije danas je saopšteno da je u vozilu „škoda oktavija“ vlasništvo H.S, državljanina Crne Gore, na koje je pucano ispred tunela Čeljigovići, pronađeno 0,85 grama heroina zapakovanog u celogfan, a uviđajem je ustanovljeno da je broj šasije na vozilu krivotvoren.

Prema nezvaničnim informacijama, za učešće u obračunu osumnjičeni su i braća Admir i Dino Kadrić, Peđa Spajić i još dvije nepoznate osobe, za kojima traga policija.         
U ovom obračunu ranjen je Nazif Heldić, brat folk pjevača Saladina – Dine Heldića.

U saradnji sa Graničnom policijom BiH i CJB Trebinje uhapšeni su Milenko Krsmanović i Milan Kovačević iz Sokoca.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments