Katić i Milićeva potpisali sporazum o saradnji

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i dekan Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevo Vesna Milić potpisali su sporazum o saradnji između opštine i fakulteta, koji se odnosi na sufinansiranje troškova studiranja na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Prema sporazumu, Opštinska uprava će s ciljem podsticaja upisne politike dodijeliti 5.000 KM za potrebe Poljoprivrednog fakulteta.

Obaveza fakulteta je da dodijeljena sredstva utroši na stipendiranje pet studenata iz Republike Srpske, koji upišu prvu godinu na studijskom programu Poljoprivreda.

Katić i Milićeva su tokom današnjeg sastanka razgovarali o radu i potrebama fakulteta, kao i o mogućnostima unapređenja poljoprivredne proizvodnje na području ove lokalne zajednice, saopšteno je iz opštinske uprave.

Milićeva je informisala Katića i o aktivnostima u prethodnom periodu u domenu nastavnog procesa, uslovima studiranja na fakultetu, te su zajedno posjetili i savremene laboratorije fakulteta.

Katić je istakao veliko zadovoljstvo nivoom razvoja Poljoprivrednog fakulteta i pružio podršku svim aktivnostima koje promovišu aktivnije učešće akademske zajednice u razvoju lokalne zajednice, putem zajedničkih projekata, navedeno je u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare