Karišik: Boli kada Palama nešto daš, a oni te tjeraju odavde

0

Krajem 2012. godine u Palama je osnovan 27. sportski klub – Rukometni klub Pale. Nakon bajke, sjajnih nastupa u Drugoj ligi RS, prelaska u Prvu ligu, gdje su u prvom dijelu sezone igrači ovoga kluba bili hit prvenstva, desio se zaplet priče.

Zbog korišćenja ljepila i nemogućnosti dogovora između uprave SPC Peki i rukovodstva RK Pale, uprava SPC Peki je zabranila rukometašima korišćenje sportske dvorane.

Klub je ostao na ulici, pa su jedno domaćinstvo odradili u gostima kod Lokomotive u Brčkom. Poslije tog nastupa, bilo je jasno da RK Pale bez dvorane ne može dalje i da mora istupiti iz takmičenja.

„Tačno je da smo zvanično istupili iz takmičenja, a jedini razlog je nemogućnost treniranja i takmičenja u Palama. Igrali smo jednu utakmicu u Brčkom kao domaćini i kad sam vidio kako se navija za svoj klub, osjetio sam se kao siroče, jadno, poniženo i ispražnjeno“, priča Siniša Karišik, jedan od osnivača kluba i trener.

Klub nije mogao nastaviti igranje po drugim gradovima i dvoranama kao domaćin, jer to gubi smisao.

„Šta dalje? Ne znam, počeli smo sa djecom u Osnovnoj školi Srbija i to nam je prioritet, nije ničija dovijeka gorila, nadam se da će se sitacija promijeniti, nadam se da ćemo imati više razumijevanja“, priča Karišik.

Dok se situacija ne iskristalizuje, sala OŠ Srbija će RK Pale biti alternativa.

„Sljedeće godine će seniori igrati II ligu, ali bez imperativa plasmana u I ligu, već kao mogućnost mladima da se takmiče, ako uslovi u sali OŠ Srbija to budu dozvoljavali.

Insistiraću i na promjeni imena kluba, jer ne želim da se on zove Pale. Zaista boli kada Palama nešto daš, a oni te tjeraju odavde. Uslovi za razvoj sporta i uopšte razumijevanje za sport u našoj opštini su na niskim granama.

Ostaje žal za po meni, jednoj lijepoj ideji i priči, koja je Palama trebala“, izjavio je Siniša Karišik, čovjek koji je na svojim plećima iznio najviši teret dovođenja rukometa u naš grad.

Siniša Karišik, RK Pale

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare