Karatistkinja Milica Popović i odbojkašice “Slavije” najbolji u 2013.

0

Karatistkinja “Romanije” sa Pala Milica Popović najbolji je sportista Istočnog Sarajeva u 2013. godini, a Ženski odbojkaški klub /ŽOK/ “Slavija” iz Istočnog Novog Sarajeva najbolji sportski klub.


Popovićeva je majstor karatea i nosilac crnog pojasa – treći dan, najmlađi nosilac ovog zvanja u svijetu.

Aktuelna je šampionka svijeta u borbama pojedinačno i katama ekipno, vlasnik šest medalja sa svjetskih, tri sa evropskih i tri sa balkanskih prvenstava.

Odlična je učenica 4. razreda Gimnazije na Palama i “vukovac” iz osnovne škole.

ŽOK “Slavija” je prošle godine postao šampion Republike Srpske i obezbijedio plasman u Premijer ligu BiH.

Za najuspješnijeg trenera u prošloj godini proglašen je trener Kluba malog fudbala “Tango” Mirko Marvan, a za najuspješnijeg sportskog radnika Radenko Pekić sa Pala.

Najuspješniji sportista iz kategorije lica sa posebnim potrebama je član Šahovskog kluba “Hendikep” Momir Ašonja, a najuspješnije Udruženje za pomoć licima sa posebnim potrebama “Podrška” sa Sokoca.

Na svečanoj ceremoniji u zgradi administrativnog sjedišta grada Istočno Sarajevo uručene su i nagrade za šest perspektivnih sportista, a specijalno priznanje dodijeljeno je za pokojnog novinara Gorana Ivankovića, koje je preuzeo njegov sin Darko.

Nagrađenima je čestitao gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija, poželivši im mnogo uspješnih sportskih rezultata u ovoj godini.

“Grad Istočno Sarajevo svih proteklih godina izdvajao je značajna sredstva za podršku sportu i sportistima. U prošloj godini izdvojeno je 150.000 KM, a isto toliko ćemo i ove godine izdvojiti u te namjene. Uložena su značajna sredstva u sportske objekte kako bi bili stvoreni preduslovi za uspješan razvoj sporta”, rekao je Samardžija.

U ime nagrađenih zahvalila je Popovićeva, koja je istakla da je Istočno Sarajevo bogato sjajnim sportistima i sportskim klubovima.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments