Kapuran: Bošnjačka ratna udruženja mogu da protestuju u svom Sarajevu koliko hoće

0

SOKOLAC – Dan Republike Srpske, 9. januar, biće dostojanstveno proslavljen, a bošnjačka ratna udruženja mogu da protestuju koliko hoće u svom Sarajevu, rekao je član Predsjedništva Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske Milenko Kapuran.

Kapuran, koji je i predsjednik Udruženja Ratnih vojnih invalida /RVI/ Sokolac, rekao je Srni da najave okupljanja bošnjačkih ratnih udruženja protiv Dana Republike nisu novina, ali da će Srbi uzdignute glave uvijek proslavljati 9. januar.

„Dan Republike Srpske biće dostojanstveno proslavljen u našem Istočnom Sarajevu. To je dan naše Republike, koju smo našom krvlju natopili i stvorili i taj dan ćemo uvijek slaviti uzdignute glave, a oni neka slave šta hoće, mi im ne branimo“, poručio je Kapuran, koji je jedan od najmlađih među ratnim vojnim invalidima u Srpskoj.

Kapuran, invalid prve kategorije, odlikovan je Medaljom za vojne zasluge, Sinod Srpske pravoslavne crkve odlikovao ga je ordenom Svetog Save, a odlikovan je i sa dvije Vladičanske gramate za zasluge u crkvenoj zajednici.

Bošnjačka udruženja prostekla iz minulog rata najavila su za sutra okupljanje u Muzeju hrabrosti u Sarajevu, povodom obilježavanja Dana Republike Srpske 9. januara, a pozvali su sve, od Zelenih beretki do Udruženja generala.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare