Kanađani nude projekat upravljanja čvrstim otpadom

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija rekao je da je kanadska delegacija ponudila gradu projekat upravljanja čvrstim otpadom, o čemu će se lokalna administracija izjasniti za nekoliko dana nakon konsultacija sa Vladom Republike Srpske.


Samardžija je rekao da je za ovaj projekat, koji predviđa izgradnju spalionice, neophodna saglasnost Vlade Srpske, kao i da se moraju da se obezbijede potrebne dozvole.

On je podsjetio da je gradski parlament ranije donio odluku da opštine u sastavu grada i grad zajednički rješavaju problem gradske deponije koja bi, prema dogovoru, trebalo da bude na području opštine Pale.

Samardžija je naglasio da postojeće deponije imaju odgovarajuće ekološke dozvole i da rade, ali da se na njih ne može računati na duže vrijeme, zbog čega je potrebno tražiti novo rješenje za odlaganje otpada.

On je rekao da je grad spreman da pomogne da se riješe problemi u pojedinim komunalnim preduzećima, a posebno u Komunalnom preduzeću „Rad“ u Istočnom Novom Sarajevu, gdje je situacija dosta teška.

(www.palelive.com / Srna / foto: optimunservices.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare