Kamp u okviru projekta „Pruži mi šansu“

0

Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ sa Pala, u okviru prekograničnog projekta „Pruži mi šansu“ koji sprovodi zajedno sa nevladinom organizacijom „Specijalna Olimpijada“ iz Crne Gore, organizovalo je sportski kamp koji se ove sedmice održava na Palama.
U okviru projekta „Pruži mi šansu“, planirani su dvodnevni seminari u pet opština u Crnoj Gori i pet u BiH, četiri sedmodnevna kampa – dva u Crnoj Gori i dva u BiH, dva sportska takmičenja, kao i šest konferencija za novinare – po tri u Crnoj Gori i BiH, saopšteno je iz Udruženja „Sunce“.

Ove aktivnosti, između ostalog, imaju za cilj podizanje svijesti svih građana i institucija o sportu kao sredstvu za doprinos boljem učešću i socijalnoj inkluziji osoba sa intelektualnim smetnjama i teškoćama, kao i stvaranje okruženja u kojem mladi mogu da uče jedni o drugima i prevaziđu prepreke i barijere koje tradicionalno sprečavaju potpuno uključivanje osoba sa intelektualnim smetnjama i teškoćama u školama, sportskim klubovima i društvu u cjelini.

Projekat finansira Evropska unija putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć – IPA u okviru Programa prekogranične saradnje BiH – Crna Gora.

Vrijednost projekta je 190.713 evra, od čega je 78.732 evra namijenjeno BiH.

EU finansira 85 odsto, a preostalih 15 odsto obezbijedio je potpisnik ugovora – Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare