Kamp Partizana na Jahorini: Rad sa talentima ulaganje u budućnost

0

Dok seniori Partizana igraju na međunarodnoj sportskoj sceni, rukovodstvo trofejnog fudbalskog kolektiva razmišlja o vremenima koja će doći. Tragaju za budućim asovima, okupljajući talente iz regiona i inostranstva.

Tako su i ove godine organizovali na Jahorini, četvrtu godinu zaredom, kamp za najmlađe fudbalere, rođene 1997. godine i mlađe. Na mlade igrače podijeljene u tri grupe znanje su prenosili Nenad Đukanović, Miroslav Miki Čermelj, Dejan Rađenović i Radovan Vranić. Kamp će imati dvije smjene a prva u kojoj je trenirao 41 dječak, završena je juče.

– Prezadovoljni smo odzivom a to što je interes veći nego prošle godine je samo pokazatelj našeg dobrog i kvalitetnog rada. U prvoj smjeni bilo je dječaka iz  Srbije, Makedonije, Slovenije, Njemačke, Republike Srpske i Federacije BiH, a jedan je stigao iz daleke Amerike. Uslovi na Jahorini su sjajni, blizina terena, smještaj, hrana… Bilo je raznih i vanpansionskih aktivnosti tako da smo bez problema sproveli program i plan koji se zasnivao na tehničkoj struci i socijalizaciji djece – zadovoljno kaže Nenad Đukanović.

Svaka grupa odigrala je tri utakmice, po jednu sa Školom fudbala Piksi iz Pala, Glasinac iz Sokoca i Olimp iz Pala.

– Neko će od ovih dječaka dobiti poziv da prođe dio kampa u SC Teleoptik, a zašto ne i poziv Partizana da nastavi fudbalsko školovanje u našem klubu – kazao je Đukanović.

Osmijeh na licu dječaka otkriva da su prezadovoljni onim što su doživjeli na olimpijskoj ljepotici. Vjeruju da će im ovo znanje pomoći da jednoga dana ostvare svoj san i obuku dres Partizana

– Trenirao sam u Leotaru, vrijedno sam radio i mukotrpno dokazivao u želji da baš ja ostvarim svoje snove, a tada sav trud ne bi bio uzaludan – kaže trinaestogodišnji Mirko Golijanin iz Trebinja.

Njegov mlađi brat Aleksej ponosan je što je bio učesnik kampa.

– Tek mi je devet godina pa i samo učešće na kampu je za mene poseban doživljaj. Sutra kada nastavim trenirati u Leotaru vjerujem da će biti prepoznatljivo ovo što sam naučio u odnosu na moje drugove.

Devetogodišnji Nebojša Miladić je došao iz Teslića u partizanovu školu.

– Treniram u Proleteru, moja pozicija je lijevo krilo. Ovo je nešto posebno. Treninzi, druženje, utakmice dugo ću pamtiti. Moji drugovi Severin Đurić, Jovan Simunović, Matej Rašić i Aleksandar Kahvić imaćemo šta prepričavati kada se vratimo u Teslić – kaže Miladić.

Slobodan Gvozden iz Gradiške bio je polaznik prve smjene kampa.

– Prve fudbalske korake sam napravio u Kozari. Navijač sam Partizana i posrećilo se da ostvarim svoje fudbalske želje što sam polaznik kampa, ali one se time neće završiti. Daću sve od sebe da dosanjam san i jednoga dana postanem član crno bijele čete – kazao je Gvozden.


Stopama Milaniča i Zahoviča

Sedmogodišnji Dorotej Ljubojevič koji je stigao na Jahorinu iz Kopra kaže da je ostvario svoje snove.

– U školi fudbala Partizana sam dobio strašan motiv da nastavim graditi fudbalsku karijeru i jednog dana krenem stopama Darka Milaniča, Zlatka Zahoviča koji su kao Slovenci imali sjajnu karijeru u Partizanu kasnije i međunarodnu – kazao je Ljubojevič.

(www.palelive.com / Goran Ivanković / Glas Srpske)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare