Jugović ugostio članove Plesnog studija „Orion“

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da će ova opština nastojati da finansijski pomogne članove Plesnog studija „Orion“, koji su na Prvenstvu BiH u modernim plesovima osvojili 10 zlatnih, sedam srebrenih i četiri bronzane medalje.

Jugović je na prijemu zahvalio članovima Plesnog studija „Orion“ i njihovom koreografu, jer promovišu Pale, Sarajevsko-romanijsku regiju i Republiku Srpsku.

„Ostvarili su velike rezultate za 27 godina rada. Iznenađen sam njihovim pobjedama i medaljama i zato ćemo gledati da im pomognemo kroz budžetska sredstva ili na neki drugi način kako bi ova djeca bila nagrađena“, izjavio je Jugović novinarima.

On je članovima „Oriona“ poželio puno uspjeha u daljem radu.

Rukovodilac Plesnog studija „Orion“ Dragan Veselinović rekao je da su na Prvenstvu BiH u modernim plesovima, koje je održano 22. i 23. juna u Bihaću, članovi ovog studija ostvarili maksimalne rezultate u različitim kategorijama – hip-hop, disko-dens grupe i solisti.

Veselinović, koji je i generalni sekretar Plesnog saveza BiH u modernim plesovima, rekao je da se nada da će uspjeti sakupiti određena sredstva za odlazak na evropska i svjetska prvenstva, jer su osvojili 15 mjesta koja vode na velika svjetska takmičenja.

On je dodao da je plesni studio „Orion“ osnovan 1992. godine, te da su jedni od rijetkih koji imaju dva tima – po jedan u Istočnom Sarajevu i na Palama.

Članica Plesnog studija „Orion“ Sara Gutalj, koja je u Bihaću osvojila četiri medalje, rekla je da trenira pet godina, te da su učestvovali na mnogim takmičenjima i osvojili brojne medalje i diplome.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare