Jugović: U planu izgradnja novog vrtića

3

Opština Pale planira da u budžetu za narednu godinu uvrsti sredstva za izgradnju novog vrtića koji bi primio stotinjak djece, čime bi se raspolagalo kapacitetom koji bi u punoj mjeri odgovorio potrebama, najavio je načelnik Pala Boško Jugović.

Jugović je naveo da će tokom zime biti urađena projektna dokumentacija i obavljeni razgovori sa gradom Istočno Sarajevo kako bi zajedno na proljeće krenuli sa radovima.

„Imamo usaglašenost i jedinstvo na nivou opštine Pale da bude izgrađen novi vrtić“, rekao je Jugović i istakao da su ponosni što su opština sa velikim brojem djece.

On je dodao da će se nastojati da prije početka realizacije projekta izgradnje novog vrtića budu dodatno proširene mogućnosti prijema djece u postojećoj javnoj predškolskoj ustanovi, te da će u tom kontekstu biti obavljeni i razgovori sa resornim ministarstvom.

Načelnik Pala danas je posjetio Osnovnu školu „Mokro“ gdje je u toku opremanje učionica namijenjenih za 30 mališana vrtića „Bubamara“ u ovoj mjesnoj zajednici, te tom prilikom rekao da tako žele da prošire kapacitete i prime maksimalan broj djece.

On je dodao da će to biti jedno odjeljenje koje pripada paljanskom obdaništu, a koje bi sa radom trebalo da počne krajem avgusta ili početkom septembra.

Jugović je podsjetio da je opština Pale ove godine subvencionisala privatne vrtiće „Cvrčak“ i „Bambi“, što je novitet.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
3 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Za svaku pohvalu. Ko ce nam lijeciti dijecu u ambulanti? Zna li neko? Iko!

3 vrtića, 0 pedijatara…. Da nije strašno bilo bi smiješno…

Vedrane ti završi medicinu pa nam pomozi da ne bude strašno…..