Jugović: Prioritet – krupni infrastrukturni projekti

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je večeras na svečanoj sjednici Skupštine opštine /SO/ da su izgradnja nove i obnavljanje postojeće infrastrukture stalni prioritet opštinske vlasti.

“Zadovoljni smo urađenim u ovoj godini. Nemamo pravo da prekinemo kontinuitet kada je riječ o krupnim infrastrukturnim projektima, jer oni vuku opštinu naprijed. Očekuje nas mnogo posla”, rekao je Jugović na sjednici SO održanoj povodom slave opštine – Velike Gospojine.

On ističe da će ovi projekti odrediti razvoj Pala ne za naredne dvije-tri godine, već za naredne decenije.

Prema njegovim riječima, za sljedeću godinu planirano je rješavanje statusa hotela “Koran”, studentskih domova na Kalovitim brdima, izmještanje Toplane, te početak izgradnje reprezentativne zgrade opštine.

“U planu je premještanje Fakulteta fizičke kulture i sporta iz Stambulčića u hotel `Koran` koji bi bio rekonstruisan za potrebe studenata, a imamo obećanje Vlade Republike Srpske i nadležnog ministarstva da će nam pomoći u tome”,
naveo je Jugović.

On je dodao da je među prioritetima opštinske vlasti i saradnja sa boračkom organizacijom, te da ne smiju biti zaboravljena ulaganja u sport i kulturu.

Predsjednik SO Pale Predrag Vučićević podsjetio je na najvažnije infrastrukturne projekte koji se realizuju na području opštine – izgradnja fekalnog kolektora koja je višemilionsko ulaganje, te izgradnja i sanacija lokalnih puteva i ulica na Palama.

On je podsjetio da je izvršena privatizacija fabrike “Famos” koja je bila u stečaju i da je opština postala vlasnik, dodajući da je to danas poslovna zona koja počinje da živi.

Na svečanoj sjednici SO prikazan je promotivni film o Palama, a uručena su i priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić, dobitnik plakete opštine Pale, rekao je da ovaj centar ima odličnu saradnju sa opštinom i svim građanima.

“Pred nama je još mnogo zajedničkih projekata na kojima moramo da sarađujemo, jer je to u interesu ljudi koji ovdje žive”, istakao je LJevnaić.

U programu svečane akademije nastupili su hor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” sa Pala i mladi frulaš Miloš Blagojević.

Svečanoj sjednici SO Pale i svečanoj akademiji prisustvovali su potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Jovičević-Karadžić i poslanik Miroslav Brčkalo, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, bivši načelnici i predsjednici SO Pale, predstavnici ambasade Srbije u BiH, te brojne druge zvanice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments