Jugović: Ponosni na realizovane infrastrukturne projekte

4

Načelnik Pala Boško Jugović rekao je sinoć, na svečanoj sjednici Skupštine opštine /SO/ povodom slave opštine – Velike Gospojine, da je lokalna vlast ponosna na realizovane infrastrukturne projekte.

„Mnogo smo uradili, a radi se još. Dvanaest objekata je u gradnji, imamo sedam ugovorenih, a za sedam su u toku tenderske procedure“, naveo je Jugović.

On je istakao da će svi njegovi koraci biti usmjereni na dobrobit stanovnika Pala i izrazio uvjerenje da će za iduću slavu imati još mnogo čime da se pohvale.

Prema njegovim riječima, između ostalog, u planu je gradnja parka na Palama, širenje obdaništa, gradnja mosta prema Lukama, dovođenje investitora u Poslovnu zonu „Famos“, gdje, kako kaže, postoji najava dva potencijalna.

„Mnogo toga će biti izazov, ali samo izazovi mogu dati rezultat“, naglasio je Jugović.

Predsjednik SO Pale Siniša Lasica rekao je da je između dvije slave urađeno mnogo, te da je ovo razvijena sredina.

„Treba nam više stanovnika, ali po napretku smo grad. Imamo čime da se pohvalimo“, istakao je Lasica.

On je naglasio da su Pale jedna od rijetkih opština u Srpskoj gdje je budžet usvojen jednoglasno.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković naveo je da je opština Pale jedna od najvažnijih za grad jer ima najviše stanovnika od svih šest gradskih opština, a najveća je i kada je riječ o privredi i potencijalima u toj oblasti.

Prema njegovim riječima, zasluge opštine Pale su velike jer je u određenom vremenu ovdje formirana skupština grada i zavod za izgradnju grada, koji je bio veoma značajan u poslijeratnom periodu kada su građena nova naselja za spas sarajevskih Srba koji su bili primorani da izađu.

Vuković naglašava da se 25 godina kasnije može reći da su Pale ostvarile ogroman rast i ističe da je grad Istočno Sarajevo uvijek bio dio razvojnih projekata u ovoj opštini.

On je dodao da su ranije gradili fakultete, sportsku dvoranu, a ove godine obezbijedili sredstva za gradnju atletske staze na Stadionu „Vlajko Petrović“ i za Kulturni centar gdje će izdvojiti 200.000 KM.

Na svečanoj sjednici SO prikazan je promotivni film o Palama, a uručena su i priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Svečanoj sjednici SO Pale i svečanoj akademiji prisustvovali su savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić Jovičević, načelnik Istočnog Novog Sarajeva LJubiša Ćosić, bivši načelnici i predsjednici SO Pale, predstavnik Ambasade Bugarske u BiH, direktori javnih i privatnih institucija, te brojne druge zvanice.

(www.palelive.com / Srna)

 

Miloradu Dodiku plaketa za izuzetan doprinos u razvoju opštine Pale

Srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku sinoć je dodijeljena Plaketa za izuzetan doprinos razvoju opštine Pale.

Ovo priznanje dodijeljeno je Dodiku na sjednici Skupštine opštine Pale, povodom krsne slave lokalne zajednice – Velike Gospojine, a biće mu uručeno naknadno.

Pojedinačne nagrade načelnik opštine Pale Boško Jugović je uručio Milomiru Draganiću za doprinos u oblasti privrede i zapošljavanja, Milomiru Proviću za promociju opštine u oblasti turizma, Ivani Cerović za doprinos u oblasti kulture, Milici Božić za doprinos u oblasti obrazovanja i učenja stranih jezika i Ani Čegar za humanitarnu i edukovanu podršku.

Na svečanoj sjednici SO uručena su priznanja i zaslužnim kolektivima – „Sistem kvalitas“ za promociju opštine u obavljanju djelatnosti tehničko ispitivanje i analiza, kao jedinstvene djelatnosti u regionu, „Konekt pipl“ za podršku i razvoj poljoprivrede i zanata, te „Neo vita“ za doprinos u oblasti zdravstvene zaštite.

Za sutra u 19.30 časova planirana je svečana akademija povodom 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, a organizatori su Mitropolija dabrobosanska, opština Pale i Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Obilježavanje Dana opštine i krsne slave u srijedu, 28. avgusta, počeće liturgijuom u 9.00 časova u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, potom će uslijediti litija i defile ulicama Pala, nakon toga polaganje vijenaca na centralnom spomen-obilježju, te lomljenje slavskog kolača i ručak u salonu „Stanišić“ u 12.00 časova.

U 18.00 časova planirano je otvaranje Memorijalnog košarkaškog turnira „Bogdan Boća Lučić“ na sportskim terenima „Stanica Pale“, u četvrtak, 29. avgusta, na Jahorini počinje „Piksi kup“, a u petak, 30. avgusta, u 19.00 časova koncert Kulturno-umjetničkog društva „Mladost“.

Gospojinske svečanosti biće završene Memorijalnim turnirom u ženskoj odbojci „Veselinka Slijepčević Obradović“ u Sportsko-poslovnom centru „Peki“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
4 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Svaka cast…jos da uradite ulicu Serdar Janka Vukotica na Koranu koju ste raskopali i u haosu ostavili..bilo bi divno.

Raskopali prije desetak godina…

E baš su ovi „veliki“ zaslužili priznanja i nagrade, jer su dali veliki doprinos i gvozdenom metlom počistili skoro sve institucije sa Pala, što je povuklo raseljavanje više hiljada stanovnika te time Pale učinile manje atraktivnim za život…
Može li iko konkretno navesti kakav doprinos su Nagrađeni iz državnog i političkog vrha dali u razvoju Pala??? Mnogo je ptimjera gdje su svojim djelovanjem kaznili i usporili njihov razvoj!
Sve ovo podsjeća na pripovjetku; Carevo novo odijelo,,,,

E ako išta nije prioritet za Pale to je izgradnja novog parka! Bog nam dao da nam je sveukupan prostor oko Pala prirodan park, pa ko voli eto ga za 10 minuta u prirodu…
Smatram da je daleko veći prioritet izgradnja bazena! S obzirom na očigledne klimatske promjene, bazen bi itekako bio korišten. Poznajem više osoba koje idu na bazen u Foču…,priznaćete da je 2x po 100 km veoma daleko prevaliti do prvog otvorenog bazena!