JU Studentski centar: Zamjena lokacije na Jahorini za lokaciju na Palama

0

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Informaciju o formiranju Savjeta za provođenje Povelje o unapređenju nauke, obrazovanja, uslova studiranja i ukupnih odnosa na univerzitetima Republike Srpske.Za predsjednika Savjeta imenovan je Vinko Bogdan iz Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske, a imenovani su i članovi Savjeta, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Mandat članova Savjeta za provođenje Povelje o unapređenju nauke, obrazovanja, uslova studiranja i ukupnih odnosa na univerzitetima Srpske jeste da utvrdi operativni plan u roku od 30 dana od dana formiranja.

Vlada je donijela i Uredbu o minimumu procesa rada i načinu njegovog obezbjeđivanja u obrazovnim i ustanovama učeničkog i studentskog standarda, te je zadužila ministra prosvjete i kulture Antona Kasipovića da započne pregovore sa štrajkačkim odborom Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske.

Vlada se upoznala o Informaciji o izgradnji objekta za smještaj studenata. Zaduženi su Ministarstvo prosvjete i kulture, Ministarstvo finansija i Univerzitet u Istočnom Sarajevu da preduzmu aktivnosti na izradi projekta i izgradnji novog objekta za smještaj studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji će biti finansiran iz sredstava Evropske investicione banke.

Vlada Srpske usvojila je Informaciju u vezi sa promjenom oblika organizovanja Javne ustanove Studentski centar „Nikola Tesla“ Banjaluka u Javnu ustanovu /JU/ Studentski grad „Nikola Tesla“ Banjaluka.

Ministarstvo prosvjete i kulture zaduženo je da vrši koordinaciju i usklađivanje potrebnih aktivnosti između JU Studentski centar „Nikola Tesla“ Banjaluka i banjalučkog Univerziteta.

Vlada Srpske usvojila je danas Informaciju o objektu „Šator“, koji je u vlasništvu JU Studentski centar Pale.

„Studentski centar Pale vlasnik je zemljišta sa objektom „Šator“ na veoma atraktivnoj lokaciji na Jahorini, a ne koristi se za potrebe studenata. Zbog toga Studentski centar Pale predlaže da se lokacija na Jahorini zamijeni za lokaciju na Palama, odnosno da se pronađe izvođač koji bi ponudio adekvatno rješenje za Studentski centar Pale u zamjenu za zemljište i objekat na Jahorini“, precizira se u saopštenju.

S obzirom na to da je objekat „Šator“ udaljen više od 15 kilometara od visokoškolskih ustanova na Palama postavlja se pitanje opravdanosti ulaganja u njega, te se predlaže da se prema modelu javno-privatnog partnerstva pokuša riješiti problem smještaja studenata na Palama.

Zaduženi su Ministarstvo prosvjete i kulture, Ministarstvo finansija i JU Studentski centar Pale da, u skladu sa Zakonom o javno-privatnom partnerstvu, preduzmu aktivnosti na izradi studije ekonomske opravdanosti i pokretanja postupka izbora privatnog partnera.

(www.palelive.com / Srna / foto: Panoramio)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare