JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ primio pet pripravnika

0

JP “Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“ a.d.Istočno Sarajevo je na osnovu potpisanog Ugovora sa Zavodom za zapošljavanje RS primio u radni odnos pet pripravnika sa visokom stručnom spremom.

 

U skladu sa Strategijom zapošljavanja Republike Srpske za period 2011-2015. godina i Akcionim planom Vlade za realizaciju strategije zapošljavanja prijemom ovih mladih visokoškolovanih ljudi dali smo podsticaj i doprinos aktivnim mjerama zapošljavanja u našem društvu – izjavio je Slaviša Kovačević v.d. direktora Zavoda za udžbenike.

 

Svoje mjesto u Zavodu za udžbenike i mogućnost da odrade pripravnički staž dobili su diplomirani pravnik, ekonomista, psiholog i dva inženjera elektrotehnike, koji imaju priliku da nakon uspješnog školovanja upotrijebe stečeno znanje – dodao je Kovačević.

 

On je naveo da će, u nekom od narednih konkursa za prijem pripravnika, Zavod za udžbenike iskazati interesovanje prvenstveno za likovnog dizajnera jer na žalost u ovom periodu na evidenciji Zavoda za zapošljavanje nije bilo prijavljenih dizajnera.

Osnovna djelatnost Zavoda je pripremanje i izdavanje udžbenika i drugih nastavnih sredstava, izdavanje publikacija kojima se obezbjeđuju neophodne informacije od značaja za ostvarivanje nastavnih planova i programa i izdavanje svih vrsta školskih obrazaca.

 

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare