JP „Komunalno“ a.d. Pale

3

Javno preduzeće „Komunalno“ a.d. Palе osnovano jе 18.10.2000. godinе. Djеlatnost od opštеg intеrеsa koju obavlja JP „Komunalno“ a.d. Palе jе prikupljanjе nеopasnog otpada, kao i njеgova obrada i odlaganjе, sanacija životnе srеdinе, izgradnja putеva, uklanjanjе objakata, djеlatnosti pružanja poštanskih usluga, čišćеnjе i održavanjе zеlеnih površina, pogrеbnе djеlatnosti i dr.

[icon name=“location-arrow“ class=““ unprefixed_class=““] Trifka Grabeža 9, 71420 Pale

[icon name=“phone“ class=““ unprefixed_class=““] 057/224-113
[icon name=“fax“ class=““ unprefixed_class=““] 057/223-465
[icon name=“envelope“ class=““ unprefixed_class=““] komunalno.pale@paleol.net
[icon name=“link“ class=““ unprefixed_class=““] www.komunalno-pale.com
JIB: 4400564320008
MB: 1095943

Ostali kontakt telefoni:

057 223 736 – RJ Zajedničkih poslova
057 223 259 – RJ Mehanizacija
057 223 259 – RJ Čistoća i zelenilo
057 225 870 – RJ Pogrebne djelatnosti

Pretplati se
Obavijesti me o
3 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ne znam da li postoji Komunalna policija u Palama, ali ukoliko postoji onda se rezultati njenog rada na terenu uopšte ne vide.

U glavnoj ulici Sr. Ratnika, odmah preko puta MUP-a, neki „domaćin“ je složio 20-tak m2 drva valjda za narednu zimu, koja bukvalno izlaze na ulicu. To je već tako 15-tak dana i očigledno niko od nadležnih nije naložio da se to ukloni iz samog centra Pala.

Zaista bi Načelnik pod hitno trebao da ispita rad nadležnih (komunalnih) službi u ovoj oblasti i napravi radikalne rezove. I pored gradnje koja se dešava u Palama i pretvara ih u određenu urbanu sredinu, sve to nije praćeno odgovarajućim komunalnim uslugama. Neurednost, prljavština, zapuštenost…na svakom koraku, a o nekakvom uređenju i ozelenjavanju da i ne govorimo, slika su i prilika Pala.

Pregorele sijalive u uličnoj rasvjeti traju po pola godine, niko to da zamijeni. Trenutno nema rasvjete na raskrsnici, kod kafene „Centar“ i već u prvim večernjim satima nije prijatno ići ovim dijelom….

E, to je priča za sebe…
Jednom je prilikom gospođa koja paradira Palama u uniformi Komunalne policije, na pitanje „pa prolazite pored ovoga (daske na trotoaru) svaki dan, zašto nešto ne poduzmete?“, odgovorila „pa nije niko prijavio“!!! Baš profesionalno i odgovorno… Isto kad bi policajac prošao pored leša bez da nešto poduzme jer „nije niko prijavio“…
Tako da, dok se drva ne „prijave“ oni ništa poduzeti neće jer smatraju da nisu dužni.
Ali eto, ona jadna makar „hoda“ po Palama dok joj kolege ne izlaze iz kafana ili po njenim riječima kada se nazove šef je „otišao na slavu“…

Zašto se u naselju Luke na Palama u ulici Beogradska ne postave kontejneri ili kante nego stanovnici te ulice iako ne plaćaju usluge čistoće smeće i otpad donose redovno u ulicu Hajduk Veljka u Krivačama i razbacuju ga oko malobrojnih kontejnera.