Jovičić: Dobili smo avgustovsku platu, tražimo isplatu za septembar i oktobar

3

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Sindikata doktora Sarajevsko-romanijske regije Tatjana Jovičić rekla je da su zaposleni u Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu dobili platu za avgust, ali da to nije dovoljno.

“Želimo da se izjednačimo sa drugim zdravstvenim ustanovama i naši zahtjevi su da nam se isplate plate i doprinosi za septembar i oktobar”, rekla je Jovičićeva.

Sindikat doktora medicine Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu poručio je sa današnjeg sastanka da će ukoliko radnicima do 4. decembra ne budu isplaćene zaostale plate obustaviti rad u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

“U skladu sa Zakonom o štrajku, radnici su najavili potpunu obustavu rada 4. decembra sa početkom u 12.00 časova”, rekla je Jovičićeva novinarima.

Prema njenim riječima, organizovanjem sastanaka radnika na otvorenom sindikat je želio da animira ljude koji mogu da pomognu u ovoj situaciji, da započnu pregovore.

Ona je napomenula da više od 50 odsto zaposlenih ove ustanove podržava štrajk, te da će nastaviti da održavaju sastanke na otvorenom, jer time ne ugrožavaju proces rada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Puna podrska nasim ljekarima. Potpuno je opravdano traziti izjednacenje sa drugim zdravstvenim radnicima u Republici Srpskoj po principu jednakosti i nediskriminacije.

E moj “stanovnik pala”, gdje si vidio jednakost u cijeloj Republici Srpskoj??? Glasači su u istočnom dijelu RS-a, a pare, investicije, funkcije, politička moć…, su u zapadnom!!!

Nije valjda da plata kasni 2,3 mjeseca.Kako neko moze da zivi na taj nacin.To nije diskriminacija,to je protiv svakog zakona i zdrave pameti!