Jovan Matović učenik generacije u Osnovnoj školi „Srbija“

1

Učenik generacije u Osnovnoj školi „Srbija“ na Palama je Jovan Matović, koji je od prvog do devetog razreda ostvario zavidne rezultate.
Direktor Osnovne škole „Srbija“ Sanja Marković rekla je novinarima da generacija broji 73 učenika, podijeljena u četiri odjeljenja – tri u centralnoj školi i jedno područno odjeljenje u Podgrabu.

„Imali smo šest vukovaca, od kojih je i đak generacije naše škole Jovan Matović. On je od prvog do devetog razreda na svim poljima ostvarivao sjajne rezultate“, rekla je Markovićeva i poželjela maturantima da budu srećni.

Matović je rekao da je mnogo truda i rada uložio da bi postigao rezultate, te zahvalio nastavnicima, učiteljima i roditeljima koji su ga podržavali.

On je dodao da će obrazovanje nastaviti u Srednjoškolskom centru na Palama, upisaće Gimnaziju – informatički smijer.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić izrazio je zadovoljstvo što je večeras prisustvovao dodjeli nagrada na Palama, u opštini koja je po broju stanovnika najveća u gradu.

„To je opština koja ima dvije primarne škole, odnosno, škole u urbanom dijelu, koje imaju svoja područna odjeljenja. Osnovna škola `Srbija` možda je jedna od najmlađih i najorganizovanijih škola u sastavu grada Istočno Sarajevo, koja nosi taj naziv upravo zbog toga što je Srbija pomogla njenu izgradnju, kao što je pomogla i mnoge projekte u gradu“, istakao je Ćosić.

Prema njegovim riječima, novi, veći broj mladih, obrazovanijih, edukovanih koji kreću u srednjoškolsko obrazovanje donijeće novu snagu i razvoj ovoga grada.

Ćosić je maturantima poželio svu sreću, a učenik generacije mu je rekao da će upisati informatičku gimnaziju, što je u skladu sa novim trendovima društva.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je maturantima završetak osnovnog obrazovanja, te naglasio da lokalna zajednica podržava sva takmičenja, odlaske na eksurzije koje organizuju osnovne škole, a tako će biti i u budućnosti.

Jugović je istakao da su maturanti ponos opštine Pale, Sarajevsko-romanijske regije i grada Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Bravo!