Jovan Golijan predsjednik organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila

0
Jovan Golijan predsjednik organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila

SOKOLAC – Za novog predsjednika Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Sokolac danas je izabran Jovan Golijan iz kategorije porodica poginulih boraca.

Na izbornoj skupštini ove organizacije izabrani su članovi Predsjedništva i predsjednik Skupštine.

Golijan je rekao Srni da je prihvatio ulogu predsjednika da bi pomogao ovoj opštinskoj organizaciji koja se u protekle tri godine našla u situaciji koja vodi ka njenom gašenju.

„Opštinskoj organizaciji porodica zarobljenih i porodica poginulih boraca i nestalih civila Sokolac ugašen je žiro-račun i već tri godine nije uvrštena u budžet opštine, pa sam kao dijete poginulog borca odlučio da pomognem njenom oživljavanju“, rekao je Golijan.

On je istakao da će se na sve načine truditi da ova organizacija dobije status koji zaslužuje, da dobije sredstva iz budžeta opštine Sokolac i da se preko ministarstva i sličnih nevladinih organizacija izbore za bolji status porodica poginulih boraca.

Golijan je naveo da će prioritet u njegovim aktivnostima biti zapošljavanje djece poginulih boraca, jer je i sam kako kaže, iskusio mnoge nevolje nedostatka sredstava tokom svog školavanja i očekivnja zaposlenja.

Dosadašnji predsjednik Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Sokolac Mitra Tabaković potvrdila je da su jedini problem u funkcionisanju ove organizacije u protekle tri godine bile finanasije.

„Ostali smo dužni plate radnicima koji su do tada radili u ovoj organizaciji i pripravnciima koji su primljeni, jer nismo dobijali sredstva iz budžeta opštine, kao ranije“, kaže Tabakovićeva.

Ona ističe da i pored toga organizacija nije prestala sa radom zahvaljujući pomoći iz drugih opština i sličnih organizacija koje su pomagale da se obilježe značajni datumi, a aktivisti organizacije su radili volonterski.

Zamjenik predsjednika Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Veljko Lazić je ocijenio da ima velikih problema u ovoj opštinskoj organizaciji na Sokocu kada je riječ o finasiranju.

On je naglasio da su predstavnici Republičke organizacije na više načina kroz razgovor sa rukovodstvom opštine Sokolac pokušavali riješiti te probleme ali nisu uspjeli.

Lazić vjeruje da će izborom novog rukovodstava ta problematika biti riješena.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments