Još jedna neuspješna licitacija

0

MILIĆI – Odbor povjerilaca bivše Fabrike montažnih kuća „Intal“ iz Milića proglasio je neuspješnom današnju osmu javnu prodaju imovine Fabrike, pošto se nije pojavio nijedan kupac.

Stečajni upravnik u Fabrici montažnih kuća Mlađen Petković izjavio je Srni da je na današnjoj licitaciji imovina Fabrike ponuđena po početnoj cijeni od 2.700.000 KM, ali da je, nakon što prodaja nije uspjela, Odbor povjerilaca zaključio da je potrebno zakazati sjednicu Skupštine povjerilaca na kojoj će biti razmotreni dalji koraci u provođenju stečajnog postupka.

„Najvjerovatnije ćemo korigovati cijenu tako da će ona biti niža, najvjerovatnije do 50 odsto od procijenjene cijene imovine Fabrike, koju je vještak utvrdio“, rekao je Petković.

Članove Odbora povjerilaca Petković je informisao i o toku postupka za rješavanje socijalnog statusa bivših radnika Fabrike, prije svega povezivanje radnog staža.

Petković je rekao da to pitanje još nije riješeno i da je na potezu Komisija za socijalno zbrinjavanje radnika.

„Od 70 radnika, koliko ih je bilo na spisku zaposlenih na dan proglašenja stečaja, 15 je penzionisano, a znatan broj ih je radno angažovan u drugim firmama, tako da ih je ostalo oko 10, koji nigdje ne rade“, rekao je Petković.

Stečajni upravnik rekao je da je od predstavnika Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske dobio uvjeravanja da će se aktivno uključiti i pronalaženje kupca za imovinu fabrike iz Milića.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare