Još jedna neuspjela licitacija

0

MILIĆI – Ni četvrta licitacija nije bila uspješna za nastojanja stečajne uprave Fabrike montažnih kuća “Intal” iz Milića da proda imovinu ovog drvoprerađivačkog preduzeća.

Tokom četiri licitacije nije se pojavio nijedan zainteresovani kandidat, a stečajni upravnik “Intala” Mlađen Petković rekao je Srni da je posljednja licitacija održana u petak, 14. februra.

“Nažalost, ni ovoga puta niko se nije prijavio iako smo na sjednici Skupštine povjerilaca, održanoj u decembru prošle godine, odlučili da početnu cijenu imovine sa 4.000.000 KM smanjimo na 2.700.000 KM”, izjavio je Petković.

On je dodao da zabrinjava to što se, kako stečajni postupak odmiče, sve više nagomilavaju troškovi.

“Da nevolja bude veća, krajem prošle sedmice jak vjetar oštetio nam je dio proizvodne hale, tačnije nadstrešnicu iznad trasportnog krana. Nastojimo da saniramo taj dio i uklonimo tragove nevremena, pa smo angažovali ljude iz

Komunalnog preduzeća iz Milića da to urade”, rekao je Petković.

On je istakao da će najvjerovatnije uskoro biti određen datum nove licitacije.

“Nastojimo da razgovaramo i sa predstavnicima lokalnih i republičkih vlasti, da vidimo mogu li oni pomoći da se nađe kupac. Međutim, imajući u vidu trenutnu situaciju, vrlo je teško biti optimista”, smatra Petković.

Zbog višemilionskih gubitaka i blokiranja računa, Okružni privredni sud u Istočnom Sarajevu pokrenuo je u oktobru 2012. godine stečajni postupak u Fabrici montažnih kuća “Intal” iz Milića.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments