Jolović: Mektićeve izjave uznemiruju javnost

1
Jolović: Mektićeve izjave uznemiruju javnost

ISTOČNO SARAJEVO – Bivši komandant jedinice „Vukovi sa Drine“ Milan Jolović rekao je da javnost sve manje ozbiljno doživljava ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića i istakao da je njegovom izjavom da je „u Srebrenici učinjen genocid“ uznemirio srpsku javnost.

„Ako Savjet bezbjednosti UN nije izglasao rezoluciju da je riječ o genocidu, ko je Dragan Mektić i ko njemu daje za pravo da daje takvu izjavu“, upitao je Jolović.

On je rekao Srni da svako Mektićevo pojavljivanje na televiziji u posljednjih nekoliko mjeseci uznemirava i bošnjački i srpski korpus, ističući da je njegova posljednja izjava koja se odnosi na Srebrenicu posebno uznemirila srpsku javnost.

„Dragan Mektić mene podsjeća na rijaliti zvijezdu kojoj je cilj da se što više pojavljuje na televiziji. Zbog toga ga i javnost sve manje ozbiljno doživljava, samo je problem što obavlja tako visoku funkciju na nivou BiH“, dodao je Jolović.

Mektić je za „Večernji list“ izdanje za BiH rekao da „Srbi moraju da prođu katarzu i priznaju genocid u Srebrenici“, te da „postoje relevantni dokumenti koji dokazuju genocid“, ali je na konferenciji za novinare u Sarajevu demantovao da je to rekao, navodeći da se u Srebrenici desio stravičan zločin.

„Večernji list“ objavio je na svojoj veb stranici audio-snimak koji potvrđuje autentičnost Mektićeve izjave „da se u Srebrenici dogodio genocid i da Srbi trebaju da prođu katarzu“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Tako je Legendo