Jerusalimski patrijarh uručio Dodiku Orden patrijaršije

0

JERUSALIM – Patrijarh jerusalimski Teofil Treći uručio je danas u Jerusalimu srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku Orden patrijaršije.

Dodik je u razgovoru sa patrijarhom jerusalimskim rekao da vjeruje da je sasvim prirodno da jedan narod /srpski/, jedne religije, treba da živi zajedno.

„Mi danas gradimo stabilno društvo. Kod nas vlada mir. Imamo zajednice muslimana i katolika koji slobodno upražnjavaju svoju vjeru, grade svoje objekte. Očekujemo da budu lojalni građani Srpskoj i to je preduslov mira koji tamo gradimo“, rekao je Dodik.

On je ukazao na to da je BiH složena zemlja, sastavljena od Republike Srpske i muslimansko-hrvatske Federacije BiH, prenio je RTRS.

„Tamo je bio građanski rat. Zapadnjaci su napravili dosta nereda u smislu da nisu dozvolili naš prirodni dogovor nego su nametnuli rješenja. To je razlog da je i meni kao visokom zvaničniku teško objasniti BiH“, rekao je Dodik.

Dodik se danas po drugi put,nakon 10 godina, sastao sa patrijarhom Teofilom Trećim.

„Susret s jerusalimskim patrijarhom Teofilom Trećim danas, kao i prije 10 godina, jednako je otvoren i pun razumijevanja za srpski narod u Republici Srpskoj“, napisao je Dodik na „Tviteru“.

Dodik je nakon sastanka sa jerusalimskim patrijarhom rekao da će Vlada Republike Srpske u narednih mjesec dana Jerusalimskoj patrijaršiji donirati 100.000 evra, te ga pozvao da posjeti Republiku Srpsku.

Dodik: Jerusalimskoj patrijaršiji donacija 100.000 evra

JERUSALIM – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je nakon sastanka u Izraelu sa jerusalimskim patrijarhom Teofilom Trećim da će Vlada Republike Srpske u narednih mjesec dana Jerusalimskoj patrijaršiji donirati 100.000 evra.

Dodik je jerusalimskog patrijarha upoznao sa složenom situacijom u BiH, te ga pozvao da posjeti Republiku Srpsku.

Patrijarh jerusalimski istakao je da je samo prisustvo Dodika u Patrijaršiji od velikog značaja, javlja RTRS.

„Upoznat sam sa složenom situacijom u BiH, posebno kada je riječ o religijskim neslaganjima. Ovo su izazovna vremena, svi moramo da budemo jedinstveni u Hristu“, rekao je patrijarh Teofil Treći.

On je naglasio da su razmijenili mišljenja o stanju na Kosovi i Metohiji, regionu i problemima u svijetu.

Patrijarh Teofil Treći je zahvalio Dodiku, uz poruku da je svaka pomoć uvijek dobro došla.

Nakon sastanka sa patrijarhom Teofilom Trećim predviđeno je da Dodik posjeti crkvu Svetog groba.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare