Jerinić: Vojne objekte ustupiti opštini

0

FOČA – Zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić razgovarao je danas u Foči sa rukovodstvom ove opštine o mogućnostima proglašenja perspektivnih vojnih objekata neperspektivnim, čime bi postali vlasništvo lokalne zajednice.
Jerinić je rekao da je na sastanku upoznat o planu opštine o korišćenju vojnih objekata u Filipovićima kod Foče u privredne svrhe.

„U narednom periodu preuzeću na sebe obavezu da bi se ta lokacija proglasila neperspektivnom, da bi je vratili opštini, čime bi je lokalna zajednica preusmjerila u namjene prema svojim strateškim planovima“, dodao je Jerinić.

On je naveo da je na sastanku razgovarano i o mogućnostima učešća Oružanih snaga BiH u izgradnji makadamskog puta desnom obalom rijeke Tare.

„Dogovorili smo se da sljedeće sedmice ljudi iz inženjerije dođu na teren i vide uslove, da bismo sagledali na koji način možemo pomoći“, rekao je Jerinić.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da opština već dvije godine traži da se perspektivna vojna imovina u Filipovićima proglasi neperspektivnom, ali da se u tome nije daleko odmaklo.

„Ohrabrila nas je inicijativa zamjenika ministra Jerinića da tu odluku treba da plasiramo na Predsjedništvo BiH i zatražimo promjenu namjene tog objekta“, dodao je Mašić.

On je naveo da opština planira na dijelu te lokacije da pravi regionalnu fabriku za preradu i spaljivanje čvrstog otpada, a da ostatak tih objekata iskoristi u privredne svrhe.

Mašić je napomenuo da je opština uradila projekat za izgradnju makadamskog puta desnom obalom Tare, te da se nada da će Oružane snage BiH, svojim ljudstvom i tehnikom, već početkom naredne građevinske sezone pomoći probijanje trase, čime bi se otklonile prepreke za razvoj rafting djelatnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare