Jelena Trivić kandidat opozicije za predsjednicu RS?

0

​BANJALUKA – Jelena Trivić, poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini RS, biće najvjerovatnije kandidat opozicije za poziciju predsjednice Republike Srpske, saznaju Nezavisne novine iz redova opozicionih stranaka.

Već danas Predsjedništvo PDP-a, Glavnom odboru stranke koji i donosi konačnu odluku, predložiće da Trivićeva bude kandidat za predsjednika Republike Srpske ispred ove stranke. Nakon toga biće potrebno postići dogovor i unutar opozicionih partija u vezi sa kandidaturom Trivićeve, a tek nakon toga ona bi i zvanično mogla biti promovisana kao kandidat opozicionih partija u Republici Srpskoj za predsjednika Republike Srpske.

Iako u PDP-u nisu zvanično htjeli govoriti na ovu temu, nezvanično saznajemo da je gotovo izvjesno da će Trivićeva biti kandidat opozicije za predsjednika Republike Srpske samo je pitanje hoće li odmah biti promovisana ili nakon što saglasnost daju i ostale opozicione partije.

Inače, od početka nije bilo dileme da će PDP dati ime za kandidata za predsjednika Republike Srpske samo je bilo pitanje ko će to biti Trivićeva ili Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke koji će po svemu sudeći ostati na toj funkciji.

Za razliku od PDP-a koji će dati jednog kandidata za pojedinačne funkcije, u SDS-u se još uvijek ne zna ko bi mogao biti kandidat za člana Predsjedništva BiH, a u ovom trenutku najviše šanse ima Mirko Šarović, lider SDS-a, mada nije isključeno ni drugo ime, a u opticaiju su još i Milan Miličević, načelnik opštine Teslić ali i Nebojša Vukanović, poslanik NSRS koji kako stvari sada stoje nema potpunu podršku u samom SDS-u.

(www.palelive.com / Nezavisne novine – Uroš Vukić / Foto: Glas Srpske)

Jelena Trivić kandidat za jednu od inokosnih funkcija

BANJALUKA – Predsjedništvo PDP-a jednoglasno je danas odlučilo da Jelena Trivić bude kandidat za jednu od inokosnih funkcija na opštim izborima naredne godine, rekao je predsjednik stranke Branislav Borenović.

Borenović je rekao da je očekivanje i želja PDP-a da Trivićeva bude kandidat za predsjednika Republike Srpske, ali da je, kao odgovorna i ozbiljna stranka, spremna da strpljivo, kroz razgovore, konačnu odluku usaglasi sa drugim opozicionim strankama.

„O našoj odluci sam obavijestio druge opozicione partije, jer smatram da ćemo na ovaj način lakše riješiti nedoumice i doći do pravog rješenja“, rekao je Borenović novinarima u Banjaluci nakon sjednice Predsjedništva PDP-a.

On je naveo da je Trivićeva ostvarena, posvećen i odgovorna osoba, doktor ekonomskih nauka, profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, potpredsjednik partije i narodni poslanik.

Trivićeva je rekla da joj je kandidatura velika čast i privilegija, ali odgovornost i obaveza.

„Najveći problemi našeg naroda su posljedica loših politika i moramo zaustaviti sve procese koji tome doprinose“, rekla je Trivićeva.

Ona je navela da joj je prioritet borba protiv kriminala i korupcije, te da je cilj jaka i stabilna privreda, jačanje zdravstvenog i obrazovnog sistema u Republici Srpskoj.

Član Predsjedništva PDP-a Draško Stanivuković rekao je da Trivićeva ima punu podršu PDP-a, ali i odgovornost.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare