Jedno odjeljenje osnovaca manje

0

MILIĆI – Čak 24 đaka manje upisano je u prvi razred Osnovne škole „Aleksa Jakšić“ u Milićima u školsku 2015/2016. godinu, nego u što ih je upisano u prethodnoj, izjavio je danas novinaru Srne direktor škole Jovan Zekić.

On je dodao da to znači da će u narednoj školskoj godini ovu ustanovu pohađati jedno odjeljenje manje prvačića.

Zekić je objasnio da se u centralnu osnovnu školu upisalo 47 đaka, u područnu školu u Dubničkom mostu 10, Derventi jedan, Skugrićima tri, dok se u područnu školu u Raševu nije upisao nijedan učenik, pa joj, po normativima resornog Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, prijeti zatvaranje.

„Ukupno, u upisnom periodu, koji je završen 1. maja, upisan je 61 učenik, što je za 24 đaka manje nego prošle godine. Zadnjih pet-šest godina u centralnu školu upisujemo po dva odjeljenja prvog razreda, odnosno probližno isti broj učenika, no osjetan je pad broja učenika u područnim školama i odjeljenjima“, rekao je Zekić.

On tvrdi da pad broja učenika trenutno neće imati uticaj na norme zaposlenih i fond časova, te da se za sada ne može govoriti o prekobrojnima među prosvjetarima.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare