Једна од водећих установа у области ОРЛ хирургије

0

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Љекари Од‌јељења оториноларингологије /ОРЛ/ Болнице „Свети апостол Лука“ из Добоја посјетили су Болницу „Србија“ у Источном Сарајеву, једну од водећих установа када је ријеч о хирургији главе и врата, као и штитне жлијезде.

Љекари из добојске Болнице Ранко Младеновић и Нино Гајић активно су учествовали у оперативним захватима из ове области који су обављени јуче у Болници „Србија“, саопштено је из ове болнице.

Начелник Од‌јељења ОРЛ у Болници „Србија“ Ђорђе Пејић појаснио је да исто од‌јељење у добојској Болници намјерава да уведе хирургију штитне жлијезде као нову процедуру.

„Љекари Младеновић и Гајић посјетили су нашу установу да би вид‌јели како функционише хируршка служба на Од‌јељењу ОРЛ, како се пацијенти обрађују и како изгледа рани постоперативни опоравак“, нагласио је Пејић.

Он је истакао да су колеге из Добоја упознате о томе којим инструментаријем располаже Болница у Источном Сарајеву, капацитетима, као и људским ресурсима.

Пејић је додао да ће даља сарадња ићи у правцу обостраних посјета и самим тим ће унапређивати рад и хируршке дисциплине.

Младеновић је рекао да је посјета реализована с циљем почетка сарадње, превасходно са Пејићем, и едукације кадра добојске Болнице, чија је сврха увођење новог оперативног захвата – операција штитне жлијезде.

Према његовим ријечима, едукација се првенствено односи на хирурге Од‌јељења ОРЛ са максилофацијалном хирургијом, а касније и на специјализанте у новој болници.

Младеновић је додао да није раније био у Болници „Србија“, нагласивши да је задовољан квалитетом услуга које пацијенти са подручја Сарајевско-романијске регије добијају у овој установи.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare