Jedinica za podršku pokazala visok nivo obučenosti

0

FOČA – Pripadnici Policijske uprave Foča danas su, povodom Dana policije Republike Srpske, 4. aprila, izveli pokaznu vježbu kojom je uspješno prikazala spremnost policije da reaguje pri napadu na zaštićeno lice.

U NJegoševoj ulici u Foči simuliran je napad hladnim i vatrenim oružjem na zaštićeno lice i prikazan način na koji policija reaguje u takvoj situaciji, kao i akcija upadnog tima Jedinice za podršku, koja je lišila slobode lice koje je upotrijebilo vatreno oružje i sakrilo se u obližnjem objektu.

Načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović istakao je da je policija budna 24 sata dnevno.

„Jedinica za podršku Policijske uprave opremljena je i stručno osposobljena i spremna da svakog trenutka i u bilo kojoj prilici bude na raspolaganju građanima s ciljem zaštite lične i imovinske sigurnosti“, rekao je Kostović.

On je dodao da su pripadnici Policijske uprave Foča prethodno dali krv u Univerzitetskoj bolnici i održali više predavanja u osnovnim i srednjim školama.

Inspektor kriminalističke policije Nemanja Trivun naglasio je da policajac nema određeno radno vrijeme jer je stalno u pripravnosti.

„Jeste da je rad osam sati, ali kada napustiš zgradu policije, kada ideš kući, kada si kući i kada spavaš, uvijek si policajac, uvijek moraš biti spreman za dužnost, tako da je prilično i stresan taj dinamični život policajca“, rekao je Trivun.

Policijsku vježbu pratio je veliki broj građana, a među njima je najviše bilo učenika osnovnih i srednjih škola i djece iz vrtića.

Oni su mogli da se upoznaju i o opremi koju policija koristi u svakodnevnim poslovima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare