Jedanaest stanova za porodice poginulih i rantnih vojnih invalida

0

ROGATICA – Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović uručio je danas u Rogatici ključeve 11 stanova porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida do četvrte kategorije.
„Riječ je o programu stambenog zbrinjavanja, koji je započet 2008, a biće završen ove godine. Vlada Srpske izdvojila je za zbrinjavanje ovih kategorija 148.450.000 KM, od čega za opštinu Rogatica 2.071.000 KM“, rekao je Savanović novinarima.

On je naveo da su u Rogatici zbrinuta 122 korisnika, od kojih je 68 dobilo stanove, a za 54 su dodijeljena nepovratna novčana sredstva.

Prema Savanovićevim riječima, stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida predstavlja obavezu Vlade Srpske i zahvalnost za sve što su ove kategorije dale u odbrambeno-otadžbinskon ratu.

„Od 2008. godine do danas Vlada je u saradnji sa lokalnim zajednicama zbrinula 5.530 korisnika. Za one koji se nisu javili na konkurs iz opravdanih razloga, do kraja godine biće usvojena nova uredba“, dodao je Savanović.

Načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac kaže da je bila predviđena dodjela 12 stanova, ali da je, u međuvremenu, jedna osoba preminula.

„U ovom objektu izgrađeno je 14 stanova, od kojih su dva za potrebe opštine. Zgrada je izgrađena zajedničkim sredstvima Vlade Republike Srpske, Boračke organizacije i opštine koja je obezbijedila infrastrukturu i zemljište, te učestvovala u izgradnji dvije stambene jedinice“, rekao je Puhalac.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić, za vrijeme čijeg mandata je započeta gradnja stanova, prisustvovao je danas dodjeli ključeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare