Javno-privatnim partnerstvom do daljinskog grijanja

0

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica razgovarao je sa predstavnicima firmi „Ceteor“ i „Dvokut-pro“ iz Sarajeva o mogućnosti realizacije projekta daljinskog grijanja na bio-masu, na bazi javno-privatnog partnerstva.
Vrijednost ovoga projekta bila bi 15,2 miliona KM, a zagrijavalo bi se oko 130.000 metara kvadratnih stambenog i poslovnog prostora.

Azrin Husika, tehnički konsultant na ovome projektu iz firme „Ceteor“, rekao je novinarima da je cilj sastanka bio da se vidi interes potencijalnog ponuđača privatnog partnera za ulaganja u rekonstrukciju i proširenje sistema daljinskog grijanja sa kogeneracijom.

On je napomenuo da se razgovaralo kako bi bili što uspješnije realizovani tehnički, ekonomski i pravni aspekti ovog važnog projekta za opštinu Sokolac.

Vanja Ćurin iz firme „Dvokut-pro“ rekao je novinarima da ovaj projekat modernizacije toplane i daljinskog grijanja njegovu firmu zanima u smislu javno-privatnog partnerstva.

On je napomenuo da je projekat složen, a izgradnja dodatne i nove infrastrukture je nešto što će biti dugoročni benefit za ovu opštinu.

Ćurin je istakao da su konsultanti dali svoju ideju projekta osnovne tehničke, ekonomske i pravne aspekte projekta, ali se mora provjeriti jesu li za njegovu firmu prihvatljivi.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare