Javni poziv za projekte nevladinih organizacija

0
Javni poziv za projekte nevladinih organizacija

SOKOLAC – Javni poziv organizacijima civilnog društva za predaju prijedloga projekata koji će biti realizovani na području opštine Sokolac u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije biće raspisan 13. februara, zaključeno je na sastanku predstavnika lokalne uprave i UNDP-a.

Načelnik Odjeljenja za privredu i finansije opštine Sokolac Mitar Pržulj rekao je novinarima da će ovaj poziv biti otvoren četiri sedmice i da se mogu prijaviti sve nevladine organizacije koje imaju dobre ideje za održive projekte, koji će biti finansirani u vrijednosti od 10.000 do 70.000 KM.

„Poenta je da dobijemo što više kvalitetnih projekata za koje sredstva nisu ograničena, a teme na koje će moći da apliciraju definisane su Strategijom razvoja opštine Sokolac, ali mogu biti i neke druge ukoliko podnosilac projektnog prijedloga bude imao novu ideju od koje će građani imati koristi“, naglasio je Pržulj.

On je naglasio da će predstavnici organizacija civilnog društva/nevladinih organizacija imati dvodnevnu obuku i svu podršku lokalne uprave i UNDP-a prilikom pripreme za izradu projekata.

Pržulj je je rekao da je poziv otvoren i za nevladin sektor sa područja drugih lokalnih zajednica, uz uslov da projekat bude realizovan na području opštine Sokolac.

Pržulj je naglasio da će odabrane projekte finansirati UNDP sa 70 odsto, a opština Sokolac sa 30 odsto.

Sastanku na Sokocu prisustvovao je koordinator aktivnosti u lokalnim zajednicama na ovom projektu UNDP-a Damir Žarak.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments