Javni poziv za prijavu starih osoba bez porodične podrške

0

Opštinska uprava Pale i Centar za socijalni rad, uz podršku Crvenog krsta pozivaju građane, predstavnike mjesnih zajednica i zajednica etažnih vlasnika da prijave komšije, stara i bolesna lica koja žive sama u domaćinstvu i nemaju podršku porodice da bi im se na organizovan način omogućila pomoć u vrijeme epidemije virusa korona.

Pomoć će ići u vidu nabavke hrane i lijekova kroz uspostavljeni volonterski servis nabavke, saopšteno je iz Centra za socijalni rad Pale.

“Ovaj servis podrazumijeva da se korisniku kome je to neophodno omogući nabavka osnovnih životnih namirnica i lijekova da bi se spriječilo njihovo izlaženje vani s obzirom na to da znamo da su nam stara i bolesna lica najugroženija kategorija i kojima je sugerisano da ne izlaze bez prijeke potrebe usljed epidemije virusa korona“, navedeno je u saopštenju.

Građani prijave mogu vršiti od sutra od 7.00 do 15.00 časova isključivo na telefone Centra za socijalni rad Pale 057/201-120 i 057/201-121 i opštinske organizacije Crvenog krsta 057/223-593.

Iz Centra za socijalni rad navode da građani kojima je ovaj vid pomoći potreban, treba da na navedene telefone daju kratnu anamnezu da bi se utvrdila opravdanost akcije.

„Molimo da se jave samo osobe koje nemaju srodnike i druga lica koja im mogu pružiti ovakvu podršku i kojima je ovakav servis neophodan, da bismo sa našim ograničenim kapacitetima mogli odgovoriti kvalitetno na zahtjeve“, navedeno je u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare