Javni poziv za popisiviače i instruktore

0

ZVORNIK – Popisna komisija opštine Zvornik objavila je danas javni poziv za prijavu kandidata za opštinske instruktore i popisivače sa područje opštine Zvornik.

Zamjenik načelnika opštine Zvornik Danijel Dragičević rekao je novinarima da je javni poziv objavljen nakon što je opština ispunila posljednji uslov republičkog Zavoda za statistiku prema kojem Popisna komisija mora da ima i jednog člana koji se izjašnjava kao Hrvat.

Ovaj uslov je ispunjen na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine Zvornik, tako da Popisna komisija ima pet članova, od kojih su dva Bošnjaci, te po jedan Srbin, Hrvat, te iz reda ostalih, uz obavezu da je jedan od njih radnik Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Dragičević je istakao da će na području zvorničke opštine na Popisu stanovništva biti angažovano 301 lice od kojih 37 instruktora i 264 popisivača.

On je rekao da zainteresovani već od ponedjeljka, 22. jula, mogu početi da se prijavljuju u prostorijama Popisne komisije u maloj sali opštine Zvornik.

„Za popunjavanje aplikacije, koje će kandidati vršiti isključivo na licu mjesta, potrebno je najmanje desetak minuta, a s ciljem da se izbjegnu nepotrebne gužve, Popisna komisija će kandidatima dijeliti brojeve sa terminima kada da dođu“, istakao je Dragičević.

Kandidati za učešće u Popisu stanovništva mogu predati prijave do 31. jula od 9.00 do 15.00 časova.

Dragičević je podsjetio da je na području zvorničke opštine sproveden i probni popis koji je pokazao da Administrativna služba opštine Zvornik ima kapacitete da organizuje i sprovede ovakav obiman posao, kao i da ima puno ljudi koji mogu kvalitetno da odrade ovaj posao na terenu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare