Javni čas ritmičke gimnastike i poruke protiv nasilja

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo organizovan je javni čas ritmičke gimnastike u okviru realizacije kampanjske aktivnosti „Suprotstavimo se nasilju“ i projekta „Izazovi za mlade“.

Čas su izveli članovi Kluba ritmičke gimnastike „Bubamara“ iz Istočnog Sarajeva, jedinog takvog kluba u istočnom dijelu Republike Srpske koji je predstavljao grad na mnogim takmičenjima i mnogo pažnje posvećuje vježbama za zdrav i pravilan razvoj djece.

Animator ovog projekta Vitomir Mitrić rekao je Srni da je „Suprotstavimo se nasilju – kampanjska aktivnost mladih u zajednici“ osmomjesečni projekat u vezi sa sprovođenjem programa za suzbijanje maloljetničke delinkvencije, a sprovodi ga „Forum teatar“.

„Ovaj događaj nastavak je kampanjske aktivnosti članova kluba `E budi DRUGačiji`, a večeras smo bili u prilici da naši aktivisti sa pozornice upute i poruke protiv nasilja koje su nastale na novinarskoj i video-radionici“, naveo je Mitrić, koji je i direktor „Forum teatra“ Istočno Sarajevo.

On je naveo da će, nakon petodnevne radionice pod nazivom „Teatar potlačenih“, biti organizovana forum-predstava 14. i 15. februara za učenike osnovnih škola „Sveti Sava“ i „Petar Petrović NJegoš“ iz Istočnog Sarajeva, kao i učesnike u ovom projektu.

Mitrić je dodao da se sve ove aktivnosti, kao i radionice vršnjačke edukacije o temama u vezi sa nasiljem među mladima i internet nasiljem, sprovode u okviru šireg projekta Regionalni program lokalne demokratije na zapadnom Balkanu /ReLOaD2/“.

Ovaj projekat finansira EU, sprovodi ga UNDP, a sufinansira grad Istočno Sarajevo, uz realizaciju „Forum teatra“.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare