Javna rasprava o nacrtu budžeta

0

SOKOLAC – Nacrtom budžeta opštine Sokolac za 2013. godinu planirani su prihodi u iznosu od 5.639.027 KM, što je za tri odsto više u odnosu na ocjenu ostvarenja za 2012. godinu.

Poreski prihori planirani su u iznosu od 3.423.559 KM i obuhvataju 61 odsto budžetskih sredstava.

O nacrtu ovog dokumenta obavljena je javna rasprava na sastanku kome su prisustvovali predstavnici institucija čiji se rad finansira sredstvima iz opštinskog budžeta.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za budžet i finansije Anđa Lučić rekla je da će, nakon javne rasprave, koja će trajati do 14. decembra, Nacrt budžeta biti dostavljen Ministarstvu finansija u Vladi Republike Srpske.

– Pri planiranju budžeta za narednu godinu pridržavali smo se osnovnih odredaba iz dokumenta okvirnog budžeta Republike Srpske za period 2013 – 2015. godina i preporuke Ministarstva finansija vezano za trezorskom poslovanje, istakla je Lučićeva.

Zanimljivo je da od strane učesnika ovog sastanka nije bilo većih primjedbi na planirana sredstva za rad pojedinih institucija.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica naglasio je da je Nacrt budžeta objavljen na sajtu opštine i da je izazvao veliku pažnju posjetilaca sajta, pa je stiglo više primjedbi i prijedloga. On je istakao da su, s obzirom na aktuelnu ekonomsku situaciju, potrebne uštede i racionalan pristup pri raspolaganju budžetskim sredstvima.

O potrebi da se izvrši racionalizacija na svim nivoima govorio je i zamjenik načelnika opštine Sokolac Ljubomir Erić. On je, takođe, najavio da će se ocjenjivati rad svakoga ko koristi budžetska sredstva.

(www.palelive.com / opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare