Jakić: Pale imaju šta da ponude turistima

5

Direktor Turističke organizacije opštine Pale Dragan Jakić izjavio je Srni da je uvođenje turističkih vaučera značajno za razvoj turizma i očuvanje radnih mjesta u Republici Srpskoj i pozvao turiste da dođu na Pale, koje nude mnoge turističke sadržaje.

On je naglasio da će zbog epidemije virusa korona i mjera koje će neke zemlje uvesti sigurno biti teže putovati u druge države, zbog čega je značajno promovisanje potencijala kojima raspolažu Pale da bi turisti zamijenili more za planinu.

Jakić je istakao da imaju šta da ponude – Jahorinu kao najveću turističku destinaciju, Ravnu planinu, planinu Romaniju, kao i izletišta u okolini Pala, Vrelo Miljacke, pećinu Orlovaču i Novakovu pećinu.

„Pale se mogu pohvaliti kvalitetnim vazduhom, a oko 65 odsto područja je pokriveno prekrasnim četinarskim šumama, dok Jahorina ljudima poklanja svu svoju ljepotu prirode kroz sva četiri godišnja doba“, naglasio je Jakić.

Prema njegovim riječima, osim Olimpijskog centra „Jahorina“, koji će u junu promovisati nove sadržaje, među kojima planinski bob, jezero na vrhu, panoramsku vožnju žičarom, i hotelijeri spremno dočekuju goste, pa su pripremili pakete koji će biti dostupni svim domaćim i stranim turistima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
5 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Kako da ne! Zaista imaju šta vidjeti i to u samom centru Pala, jedva 200 m od Hrama. Mogu vidjet zakorovljene i u smetljište zapuštene površine, nekakve napuštene vagon-kontejnere, divlje kafane, neuređen parking gdje se diže prašina do neba…
Vidio sam mnoge gradove u regiji i šire, ali ovako nešto, pa ni slično, nema nigdje!

Ja sam obišao sva ta nabrojana mjesta, i moram priznati da su prekrivena smećem, i brazda a od mašina za čupanje šume. Bilo koji iole ekološki osvješćen turista će vidjeti da nešto nije u redu. A kad ljudi počnu da pale smeće, granje i lišće, nije baš ni čist taj vazduh što spominjete.
Imamo mi dosta da radimo da „sredimo“ Pale i okolinu, da se možemo ponositi čime.

Klasično ,,da se provedu običaji“ poslovanje, pričanje o stvarima, koje su sasvim drugačije u stvarnosti. Je li direktor ikada otišao do Vrela, da se sredi put do njega, da se postavi koji putokaz, da se se očisti prostor oko vrela, sve se to može riješiti za male pare. Je li direktor išao ikada do Novakove pećine, pa da se uradi markacija staza po Romaniji i slično. Pričate o tim potencijalima godinama (i jedni i drugi), možda jedino znate letak neki ištampati i to je to

Treba raditi i očistiti smeće. Sad da nekoga odvedete na pomenuta izletišta,zacrvenili biste se ako imalo poznajete i volite prirodu…

Treba narod da se nauči da ne baca smeće svuda. Pored turističke ravni kad prodjes, zivot da ti se zgadi.