Jakić: Jahorina – najveći potencijal Turističke organizacije Pale

0

Turistička organizacija /TO/ Pale predstavlja na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu kompletnu turističku ponudu, a prije svega Jahorinu kao najveći potencijal, izjavio je Srni direktor ove turističke organizacije Dragan Jakić.

“Osim Jahorine, predstavićemo i ski-centar Ravna planina, Romaniju, pećinu Orlovača, ali i ostale ne male turističke potencijale kojim opština Pale raspolaže u ovom trenutku”, rekao je Jakić.

On smatra da je odnos cijene i kvaliteta usluga, koje u turističkom smislu nudi opština Pale, potencijal koji se mora maksimalno iskoristiti.

“Taj potencijal moramo maksimalno iskoristiti i privući što veći broj turista, jer su cijene pansiona, ski-pasova i drugih turističkih usluga znatno niže u odnosu na okruženje i Evropu, a smijem reći da je kvalitet na istom nivou, a ponekad i veći. To je naš dug i prema ogromnim sredstvima uloženim u olimpijsku planinu Jahorinu”, rekao je Jakić.

On je najavio zvanični početak zimske sezone na Jahorini za 13. decembar, dodajući da će 30. novembra spektakularnim koncertom na otvorenom biti obilježeno zvanično puštanje gondole na Jahorini.

Jakić je naveo da će ski-centar Ravna planina ove sezone ponuditi povoljne cijene ski-pasova.

“Ravna planina, kao relativno mlad ski-centar, ove sezone ponudiće cijene ski -pasova koje su sigurno 25 odsto jeftinije u odnosu na Jahorinu. Upravo to je razlog što je na Ravnoj planini povećan broj skijaša, iako je broj staza manji u odnosu na Jahorinu. Treba reći da te staze kvalitetom i uređenošću ni po čemu ne zaostaju za jahorinskim”, rekao je Jakić.

On kaže da je u planu izgradnja smještajnih kapaciteta za prijem skijaša i drugih turista na Ravnoj planini.

“U planu je izgradnja hotelskih kapaciteta na Ravnoj planini, a do tada turisti dobar i kvalitetan smještaj imaju na Palama. Na Palama je sve više veoma komfornih malih hotela, apartmana i pansiona koji turistima obezbjeđuju ugodan i udoban boravak”, rekao je Jakić.

On je podsjetio da su odbojkaši i odbojkašice reprezentacije Srbije bili na pripremama na Palama, gdje su imali izvanredne uslove.

“Poslije priprema na Palama i jedni i drugi su osvojili zlatne medalje na evropskim šampionatima. Dali smo im najbolje moguće uslove kada je riječ o smještaju i treninzima u dvoranama. Treba istaći da su im Paljani u svakom trenutku priprema pružili srdačnost i gostoljubivost”, rekao je Jakić.

On je podsjetio da su odbojkaši i odbojkašice Srbije tri godine zaredom boravili na pripremama na Palama.

Na 52. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu posjetiocima i poslovnim ljudima predstavljaju se, osim turističkih organizacija i hotelijera iz Srpske, i Turistička organizacija Republike Srpske /TORS/, kao i Privredna komora Srpske.

TORS svoju ponudu predstavlja na štandu Turističke organizacije Vojvodine, a Privredna komora na štandu Privredne komore Vojvodine.

Međunarodni sajam turizma, koji je otvoren jutros, trajaće do 5. oktobra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments