Jak vjetar ostavio bez struje više od 30 sela

0
Ilustracija
Ilustracija

SOKOLAC – Jak vjetar ostavio je bez struje oko podneva tridesetak sela na području Sokoca, a zbog prekida u elektro-napajanju crpnih pumpi na izvorištu Bioštica i najveći dio potrošača ove lokalne zajednice ostao je i bez vode.

U elektrodistributivnoj radnoj jedinici Sokolac rekli su Srni da je jak vjetar tokom dana na nekoliko mjesta lomio dalekovodne stubove i obarao drveće na elektrovodove što je dovelo do prekida u snabdijevanju strujom potrošača na mjesnim područjima Kaljina, Knežina, Sokolovići i Margetići.

Na dalekovodu Kaljina bez struje su danas od podneva sela Kaljina, Bare, Kruševci, Mangurići, Gornji i Donji Drapnići, Šaševci, Išerić Brdo, Ceribašići, Stupanj, Bukovik, a na dalekovodu Novo selo bez struje su od ostala sela Knežina, Vrapci i Donje Babine.

Na dalekovodu Sokolovići bez napona je 10 trafo-stanica danas od 14.00 časova, od sela Sijerci do Sokolovića i Kalimanića.

Na dijelu odvoda Auto-baza bez struje su u popodnevnim časovima ostala sela Margetići, Preljubovići, Rančići, Žljebovi, Ladovići i Mičivode.

U elektrodistributivnoj radnoj jedinici Sokolac kažu da će nastojati da pod napon stave trafo-stanicu sa koje se napajaju crpne pumpe na vodovodu Bioštica, kako bi gradsko naselje Sokolac i devet okolnih sela tokom noći dobilo vodu, bez koje su ostali u kasnim popodnevnim časovima.

U ovoj radnoj jedinici tvrde da je jak vjetar doveo i do velikog broja kvarova na niskonaponskoj mreži što će uz popravku prekida na pomenutim mjesnim područjima biti zadatak elektromontera narednih dana.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare