Jahorinski planinarski maraton 14. oktobra

0

Na Jahorini će u nedjelju, 14. oktobra, biti održan drugi Jahorinski planinarski maraton, na kojem se očekuje učešće od 50 do 100 takmičara iz BiH, Srbije i Rusije, rekao je Srni predsjednik Planinarskog društva „Javorina“ Mladen Lukić.Očekuje se dolazak planinara iz Beograda, Tuzle, Sarajeva, Banjaluke, Mrkonjić Grada i drugih mjesta u BiH. Novčana nagrada za pobjednika maratona i ove godine iznosi 500 KM, dok su za drugo i treće mjesto predviđene nagrade od 300 i 200 KM.

„Učešće na planinarskom takmičenju na Jahorini najavio je i prvak Rusije u planinarskom maratonu i gorskom trčanju Ilija Adhabajev i poznato rusko ime u planinarskom maratonu Vitalij Šelk, čime se stvaraju uslovi da već sljedeće godine ova manifestacija postane međunarodnog karaktera“, istakao je Lukić.

Start Jahorinskog planinarskog maratona kreće na Gornjim Palama u 11.30 časova na stazi dužine 13 kilometara, gdje je vremenski limit za prelazak staze – dva časa.

Start Malog maratona u konkurenciji do 16 godina, kreće u 12.00 časova, na stazi „Gradina“ dužine tri kilometra, vremenskog limita za prelazak od jedan čas.

Jasmin Štitkovac iz Sarajeva trijumfovao je prošle godine sa svega deset sekundi ispred drugoplasiranog Dragana Pandurevića i sa vremenom od jednog časa i sedam minuta osvojio prvo mjesto na prvom Jahorinskom planinarskom maratonu.

Jahorinski planinarski maraton je plod dvogodišnjeg rada članova i volontera iz Planinarskog društva „Javorina“, uz pomoć Olimpijskog centra „Jahorina“ i hotela „Bistrica“

U tom periodu zajednički je realizovano otvaranje planinarske turističke staze „Poljice-Jahorina“ duge 9.27 kilometara, koja je preko Ravne planine, Velikog i Malog Javora, Ladila i Božića vrela, spojila Jahorinu sa Poljicama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare