Jahorina: Zimska sezona bolja od prošle

0

Iako je prošlo tek nešto više od polovine zimske sezone već sada može kazati da je ovogodišnja sezona bolja od prethodne po posjećenosti i uslovima za skijanje.

Zorica Stojanović, portparol Olimpijskog centra „Jahorina“, izjavila je za Nezavisne novine da je do sada prošlo nešto malo više od polovine zimske sezone te da se očekuje još dosta skijaških dana.

„U svakom slučaju, do sada smo jako zadovoljni zimskom sezonom i ona je definitivno bolja od prošle“, rekla je ona.

Podsjetila je da su ove sezone sa skijanjem počeli 11. decembra te da su sve staze na kompletnom skijalištu radile, jer su prije toga stvoreni uslovi da počnu i sa vještačkim osnježavanjem.

Govoreći o posjećenosti na Jahorini, Stojanovićeva je istakla da je proteklog vikenda, kao i većinu vikenda, bilo oko 3.000 skijaša dnevno i oko 2.000 do 2.500 gostiju koji šetaju, a ne skijaju.

„Ove godine je na Jahorini možda najveća posjećenost gostiju koji ne skijaju, već iskoriste vikend da pobjegnu iz gužve i grada, da šetaju i uživaju u prirodi“, navela je ona. Prema njenim riječima, na Jahorini je do sada, pored domaćih, najviše gostiju definitivno iz zemalja bivše Jugoslavije i to najviše iz Srbije, zatim Crne Gore, Hrvatske i Slovenije.

„Ove godine je povećan broj gostiju iz Rusije i Turske, dok su zabilježeni i sporadični dolasci u grupama iz Njemačke, Grčke, Italije, Mađarske i Makedonije, Poljske i drugih zemalja“, kazala je Stojanovićeva.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare