Jahorina Ultra-Trail poziva volontere

0

„Jahorina Ultra-Trail 2016“ je takmičenje u okviru kojeg će planinarsko društvo Javorina iz Pala uz podršku partnerskih organizacija, 30-31. jula organizovati četiri međunarodno priznate i verifikovane trail trke koje nose kvalifikacijske bodove za Ultra-Trail Mont Blanc i druge trke Svjetskog kupa.

Za potrebe organizacije drugog izdanja takmičenja koje će se odvijati na stazama između Sarajeva, Han-Pijeska, Višegrada i Jahorine, PD Javorina uz podršku Kancelarije volontera Ujedinjenih nacija u BiH, objavljuje poziv za prijavu volontera/ki koji su spremni za rad na okrepnim stanicama, kontrolnim tačkama, na prijavama, na mjerenjima prolaznog vremena i u cilju. Angažman ne zahtjeva posebne vještine. Dobrodošli su svi bez obzira na starosnu dob ukoliko imaju želju da ličnim angažovanjem i dobrim raspoloženjem doprinesu organizaciji jedinog takmičenja ove vrste u Bosni i Hercegovini na koje se do sada prijavilo preko 100 trkača iz 13 različitih zemalja.

BiH skijaš i olimpijac, Marko Rudić, koji je volontirao na prošlogodišnjem izdanju Jahorina Ultra-Traila, ali i na Ljubljanskom maratonu i na nedavno održanoj trci Svjetskog kupa 100 milja Istre, je iz svog iskustva izdvojio nekoliko savjeta za sve koji su zainteresovani da se prijave.

„Najvažnije kod volontiranja je prenijeti pozitivnu energiju na učesnike traila, podariti osmijeh i posredovati tačnu informaciju. Ne ustručavajte se praviti nova prijateljstva u toku volontiranja jer iz iskustva govorim, mene su moja odvela na razne krajeve svijeta. To su prijateljstva koja traju, jer ih spaja ljubav prema prirodi i zajednička želja za novim izazovima i iskustvima. Osim toga, izdvojiću samo s prošlogodišnjeg izdanja da se između dvoje naših volontera izrodila ljubav i da u avgustu slave godišnjicu veze te da je jedan od naših volontera na osnovu angažmana na trci dobio poslovnu ponudu kakvu je priželjkivao.

Više njih je nakon trke zavoljelo trčanje i počelo aktivno da se bave trailom. Mi kao organizatori ćemo se potruditi da vam volontiranje u toku traila bude što prijatnije i zabavnije“, izjavio je Rudić.

Za potrebe organizacije trke, planinarskom društvu Javorina će trebati preko 100 volontera koji će u dane pred trku te tokom trke biti dostupni na startnim lokacijama, dužinom staza ili u cilju na Jahorini te poziva sve zainteresovane pojedince da se prijave a partnerska društva i organizacije da informaciju o pozivu proslijede i preporuče svojim članovima.

Iz Kancelarije volontera UN-a poručuju da sva velika takmičenja pripadaju volonterima bez čije pomoći ne bi bilo moguće organizovati niti jedno te da oni kroz volontiranje u sportu značajno doprinose promociji volonterskih ali i olimpijskih vrijednosti. Prijaviti se možete putem Facebook stranice Jahorina Ultra-Traila ili sljedećeg linka.

Posljednji rok za prijavu je 10. juli 2016. godine. Kontakt osoba za dodatne informacije je Miroslav Mandić, sekretar PD Javorina, 063 032 907.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare