Jahorina spremna za skijaše, radi i vještačko osnježavanje

0

Olimpijski centar “Jahorina”, s prvim snježnim pahuljicama, pokrenuo je sistem vještačkog osnježavanja i krenuo u uređenje ski-staza, tako da Jahorina već danas spremno očekuju skijaše i ostale ljubitelje ove planine.


“Na polazima instalacija vertikalnog transporta palo je 16 centimetara novog snijega, a visina snježnog pokrivača na vrhu planine je nešto viša, tako da ćemo već jutros u funkciju pustiti vertikalni transport na stazama ‘Željo’, ‘Ogorjelica dva’, lift ‘Poljice’ i šestosjed ‘Poljice`”, izjavio je Srni rukovodilac Ski-centra Jahorina Marko Šolaja.

On je istakao da je, s obzirom na povoljnu temperaturu vazduha od minus 10 stepeni Celzijusovih, već od sinoć aktiviran sistem vještačkog osnježavanja koji funkcioniše bez problema, tako da će vještački snijeg u kombinaciji sa prirodnim snijegom biti kvalitetna podloga za dobro uređene ski-staze.

“Radili smo cijelu noć neprekidno, i radićemo i narednih dana jer očekujemo još nižu tempereturu. Trenutno pripremamo stazu Skočine, koja je prekrivena sistemom za vještačko osnježavanje, i ona će biti u funkciji u momentu kada završimo sve pripreme i kada staza bude idealno pripremljena za skijanje”, naglasio je Šolaja.

Prema njegovim riječima, Gorska služba spašavanja Jahorina već je odradila svoj dio posla koji se tiče obilježavanja ski-staza i stvaranja bezbjednosnih uslova za sve ljubitelje ski-sportova.

“Bez obzira na još malu količinu snijega, staze na Jahorini su spremne i mi s radošću pozivamo i očekujemo skijaše, sankaše, bordere, šetače, kao i sve druge goste Jahorine”, zaključio je Šolaja.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.jahorina.org)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments